V. J. 2021.03.20 11:08 Frissítve: 2021.03.20 12:24

Skócia: a Celtic nem áll díszsorfalat a bajnok Rangersnek

Vasárnap ismét Old Firm-derbit rendeznek a skót élvonalban: a Celtic a már bajnok Rangerst fogadja. A zöld-fehérek úgy döntöttek, szakítva a labdarúgás egyik hagyományával nem állnak díszsorfalat az ősi riválisnak – írja a BBC.

 

Ebben a bajnoki idényben a Rangers már kétszer is legyőzte a Celticet, emellett a bajnoki címet is begyűjtötte az ősi rivális előtt (Fotó: AFP)

 

A Celtic nem fog díszsorfalat állni a skót élvonal élén már behozhatatlan előnyre szert tevő Rangersnek – mondta el a Sky Sportsnak John Kennedy, a zöld-fehérek megbízott menedzsere.

A vasárnapi derbi lesz az első bajnokija a Rangersnek azt követően, hogy tíz év után ismét megszerezte a bajnoki címet a skót élvonalban.

Bár a Celtic korábbi menedzsere, Brendan Rogers szerint a csapat alázatáról és kiválóságáról tehetne tanúbizonyságot, ha megtapsolná riválisát a pályán, Kennedy a Sky Sportsnak kijelentette: a csapat megbeszélte és eldöntötte, hogy nem fogják ezt megtenni.

Kennedy kiemelte: amikor a Celtic a Rangers ellen 2019 májusában, bajnokként lépet pályára, az ősi rivális is elmulasztotta a gratulációt.

„Nem hiszem, hogy abból annak idején ekkora ügyet csináltak volna” – tette hozzá.

A Rangers hat fordulóval a vége előtt még veretlen a skót élvonalban, ennek megszakítása Kennedy szerint mégsem jelent motivációt csapata számára.

„Elég, ha az hajt minket, hogy a legnagyobb riválisunk ellen szeretnénk bizonyítani. Magunk alatt teljesítettünk ebben az idényben és szeretnénk megmutatni azt a szintet, amire képesek vagyunk” – zárta szavait.

SKÓT PREMIER LEAGUE
32. FORDULÓ
Vasárnap, 13.00:
Celtic–Rangers

2021.12.01 15:30:08

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Két piros lap, megdöngetett lécek itt és ott, kihagyott ziccerek, 11-espárbaj: a Horvát Kupában nyert az Eszék.

2021.12.01 00:01:10

Minden más foci ZOMBORI ANDRÁS

Folyamatosan változik a labdarúgás, így például bealkonyult a kirúgásnak és az emberfogásnak.

2021.11.30 21:42:20

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az európai labdarúgás egyik legfontosabb trófeája.

2021.11.30 19:25:31

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A szentgyörgyiek már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert.