Sion: „Nem pénzéhes katonák vagyunk” – az exarsenalos beperelte a klubot

Vágólapra másolva!
2020.04.10. 09:50
null
A svájci válogatott Johan Djourou beperelte volt klubját, a Siont (Fotó: AFP, archív)
Ahogy arról beszámoltunk, a svájci élvonalbeli Sion labdarúgócsapata márciusban a futballisták magas bérére hivatkozva kilenc játékosával szerződést bontott. Az érintettek közül Johan Djourou becsületsértés miatt beperelte a klubot.

 

Március végén a Blick című napilap arról írt, hogy Christian Constantin, az egyesület elnöke „nyomós okokra” hivatkozva, a futballisták „magas fizetése miatt” felbontotta több játékosának a szerződését, amiről értesüléseik szerint előzetesen nem tájékoztatta őket. A klub honlapja később megnevezte azt a kilenc érintettet – köztük az Arsenal volt játékosait, Alexandre Songot és Johan Djourout, valamint a Fulham korábbi középpályását, Pajtim Kasamit –, akik nem egyeztek bele abba, hogy az egyesület egy ideig ne fizessen nekik bért. Song korábban úgy fogalmazott: nem értették, mi történik, a játékosok tárgyalni akartak, de erre nem kaptak lehetőséget.

Djourou jogi útra tereli az ügyet, ahogy az egyik svájci lapnak elmondta, becsületsértés miatt beperli a Siont.

„A célom az, hogy az okozott kárt enyhítsem a bíróságon. A csapattársaim és én nem pénzéhes katonák vagyunk, ahogy azt néhányan hangoztatják a szerződésünk felbontása óta – idézi Johan Djourout a Le Nouvelliste. – Nem aggódom a pénz miatt, vagy hogy újra csapatot találjak. Ha a bíróság kedvező ítéletet hoz, a pénzt jótékony célra ajánlom fel.”

A svájci lap hozzáteszi: a 33 éves, 76-szoros válogatott védőhöz minden bizonnyal csatlakoznak társai, akikkel szintén szerződést bontott a Sion, így hosszas pereskedés kezdődhet.

A Sion 23 fordulót követően a nyolcadik helyen áll a tízcsapatos svájci élvonalban, amelyet március elsején határozatlan időre felfüggesztettek, miután a kormány a koronavírus-járvány miatt betiltotta az ezer főnél nagyobb rendezvényeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik