I. M.
2020.04.10 09:50 Frissítve: 2020.04.11 15:08

Sion: „Nem pénzéhes katonák vagyunk” – az exarsenalos beperelte a klubot

Ahogy arról beszámoltunk, a svájci élvonalbeli Sion labdarúgócsapata márciusban a futballisták magas bérére hivatkozva kilenc játékosával szerződést bontott. Az érintettek közül Johan Djourou becsületsértés miatt beperelte a klubot.

A svájci válogatott Johan Djourou beperelte volt klubját, a Siont (Fotó: AFP, archív)

 

Március végén a Blick című napilap arról írt, hogy Christian Constantin, az egyesület elnöke „nyomós okokra” hivatkozva, a futballisták „magas fizetése miatt” felbontotta több játékosának a szerződését, amiről értesüléseik szerint előzetesen nem tájékoztatta őket. A klub honlapja később megnevezte azt a kilenc érintettet – köztük az Arsenal volt játékosait, Alexandre Songot és Johan Djourout, valamint a Fulham korábbi középpályását, Pajtim Kasamit –, akik nem egyeztek bele abba, hogy az egyesület egy ideig ne fizessen nekik bért. Song korábban úgy fogalmazott: nem értették, mi történik, a játékosok tárgyalni akartak, de erre nem kaptak lehetőséget.

Djourou jogi útra tereli az ügyet, ahogy az egyik svájci lapnak elmondta, becsületsértés miatt beperli a Siont.

„A célom az, hogy az okozott kárt enyhítsem a bíróságon. A csapattársaim és én nem pénzéhes katonák vagyunk, ahogy azt néhányan hangoztatják a szerződésünk felbontása óta – idézi Johan Djourout a Le Nouvelliste. – Nem aggódom a pénz miatt, vagy hogy újra csapatot találjak. Ha a bíróság kedvező ítéletet hoz, a pénzt jótékony célra ajánlom fel.”

A svájci lap hozzáteszi: a 33 éves, 76-szoros válogatott védőhöz minden bizonnyal csatlakoznak társai, akikkel szintén szerződést bontott a Sion, így hosszas pereskedés kezdődhet.

A Sion 23 fordulót követően a nyolcadik helyen áll a tízcsapatos svájci élvonalban, amelyet március elsején határozatlan időre felfüggesztettek, miután a kormány a koronavírus-járvány miatt betiltotta az ezer főnél nagyobb rendezvényeket.

2022.09.25 20:36:56

Minden más foci nemzetisport.hu

Van Dijk gólja döntötte el a holland–belga rangadót, az oranje jutott be az NL négyes döntőjébe.

2022.09.25 20:00:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Dánia két gólja szomorította a tartalékos Franciaországot, de a horvátok jutottak be a négyes döntőbe.

2022.09.24 20:09:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Hat szögletből két gólt szereztek a vendégek, a csoportelsőségről a portugál–spanyol rangadó dönt majd.

2022.09.23 23:35:59

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A több klubot magában foglaló modell sikeres lehet, de mint minden máshoz ebben az üzletágban, ehhez is türelem, alázat és a kormánykeréknél igazán okos emberek csoportja kell.

2022.09.23 17:14:54

Minden más foci nemzetisport.hu

A hétfői Magyarország–Olaszország meccsen a tét a csoportelsőség lesz.