Románia: legyőzték az FCSB-t, Kolozsvárra került a Szuperkupa

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 20:38
A bajnok CFR nyerte a koronavírus-járvány miatt idénre halasztott 2020-as Román Szuperkupát, miután tizenegyesekkel legyőzte a kupagyőztes FCSB-t. Bár a szövetség a szezon legsűrűbb időszakának elejére tette a mérkőzést, egyik csapat sem lépett túl tartalékosan pályára: sérültjeik mellett csupán egy-két alapembert pihentetettek.

A kolozsvári csapat uralta az első félidőt, erőteljes letámadása egyrészt megakadályozta a bukaresti támadásépítést, másrészt saját helyzeteinek többsége is az ellenfél térfelén szerzett labdákból alakult ki. Adrian Gidea távoli lövését kellett először védenie Andrei Vladnak, majd Ovidiu Hoban emelése ment kevéssel mellé. Mario Rondón már az FCSB kapusa mellett is elvitte a labdát, de éles szögből az oldalhálóba lőtt, majd Gabriel Debeljuh fejese csattant a keresztlécen.

A FCSB edzője, Adrian Petrea – alighanem a klubtulajdonos, Gigi Becali utasítására – szünetben mind az öt cseréjét kihasználva összes támadó profilú játékosát, négy szélsővédővel és öt védekező középpályással vágva neki a második félidőnek. A Sziam Ben Jusszef közeli fejesét és Valentin Costache ötösön belüli lövését is hárító Vlad bravúrjainak köszönhetően azonban így is kihúzta kapott gól nélkül a kupagyőztes, pedig Ionut Pantiru sérülése miatt jó húsz percet emberhátrányban is játszott.

A párbajban viszont a kolozsváriak egyet sem hibáztak, miközben Ovidiu Perianu a jobb kapufára lőtt, majd Adrian Sut kísérletét védte Giudrius Arlauskis – a így CFR 2009, 2010 és 2018 után negyedszer lett Szuperkupa-győztes, az első két serleget szintén tizenegyessekkel hódította el.

ROMÁN SZUPERKUPA
CFR–FCSB 0–0 – 11-esekkel: 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik