Hamar vezetést szerzett, de így sem nyert a Sepsi az FCSB ellen

Vágólapra másolva!
2023.04.03. 19:30
null
Pedig milyen jól indult... (Fotó: Tókos Csaba)
A román Superliga rájátszásának 2. fordulójában a Sepsi OSK 2–1-re kikapott odahaza az FCSB együttesétől.

ROMÁN SUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
Sepsi OSK–FCSB 1–2 (1–2)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 7172 néző. Vezette: Coltescu
Sepsi OSK:
Niczuly – Dimitrov, Balasa, Ninaj, Dumitrescu – Aganovic, Jonathan Rodríguez (Papa, 64.), Paun, Stefanescu (Gheorghe, 81.) – Safranko, Tudorie (M. Rondón, 64.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
FCSB: Tarnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovics – Olaru, Sut (Cristea, 77.), Edjouma (Ov. Popescu, a szünetben) – Cordea (Miculescu, a szünetben), Compagno, F. Coman (Cretu, 82.). Vezetőedző: Eliasz Haralambusz
Gólszerző: Radunovics (6. – öngól), ill. Compagno (8.), F. Coman (19.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Második mérkőzését is 2–1-re veszítette el a Sepsi OSK a román élvonal felsőházi rájátszásában, az FCSB viharos kezdés után kivédekezte a székelyföldi csapatot.

A Sepsiszentgyörgyön zuhogó esőnél sűrűbben csak a helyzetek zuhogtak az első húsz percben, amikor szinte valamennyi támadást lövéssel zártak a csapatok. A Sepsi megpattanó lövéseiből Adnan Aganovic még a kapufát találta el, egy perccel később viszont Marius Stefanescu próbálkozása után Riszto Radunovicsról a rövid sarokba vágódott a labda.

A székely szurkolók viszont meg sem ünnepelhették rendesen a vezetést, mert Darius Olaru átlövése lelassult a hazai védőkön, és a gyorsabban eszmélő Andrea Compagno estében a hálóba emelte a labdát a kiinduló Niczuly Roland felett.

Az egyenlítés után ismét a Sepsi jöhetett, de Aganovic lapos lövésében nem volt elég erő, Nicolae Paun pedig fölé vágta a labdát. Florinel Coman viszont nem hibázott, a bukaresti szélső a tizenhatos bal sarkától tekerte a hosszú alsó sarokba a labdát.

A vendégvezetés pedig megváltoztatta a játék képét, az FCSB óvatosabb focija nyomán eltűntek a helyzetek, az első félidő második felében csupán Paun újabb bombájánál kellett nagyot védenie Stefan Tarnovanunak.

A szünet után viszont kapkodó káoszba fulladt az addigi élénk, folyamatos játék. A csapatok egymás hibáira vártak, az előnyben levő FCSB játékosai pedig igyekeztek szabadrúgások kierőszakolásával tördelni a játékot. A 63. percben Pavol Safranko ugyan bevágott egy elé pattanó labdát, de közel ötperces videobírózás után lesnek ítélték a helyzetet.

Enriko Papa távoli bombájánál Tarnovanu ismét nagyot védett, az utolsó Sepsi-lehetőséget pedig ismét Aganovic puskázta el, aki a tizenhatos vonaláról megítélt szabadrúgásból a léc fölé küldte a labdát.

Az FCSB ezzel a győzelemmel a forduló nagy nyertese lett: mivel a másik két találkozó döntetlennel zárult, három pontra megközelítette az éllovas Farult és egyre a második CFR-t.

A hatodik helyre bebetonozott Sepsinek pedig következik a Román Kupa negyeddöntője, csütörtökön, szintén hazai pályán a CS Mioveni ellen. 1–2

PERCRŐL PERCRE

90+8. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+8. perc A Sepsi térfelén tartja a labdát okosan az FCSB.

90+6. perc Aganovic kiharcol a bal szélen egy kornert.

90+4. perc Nincsenek jó hazai támadások, Dumitrescu bal oldali beadása is pocsék.

90+2. perc Miculescu kiharcol a jobb szélen egy bedobást, és látványosan megünnepli saját magát.

Hét perc a ráadás.

89. perc
Kontra, a végén kissé jobbról, 19-ről ballal a jobb felső fölé lő Olaru. Nem is sokkal!

85. perc Cretu nagyot lök a 16-os előtt Papán, szabadrúgás a 16-os bal sarka elől. Aganovic jobbal a jobb felső fölé tekeri a labdát.

Ebben az idényben csak 27 játékos lépett pályára a Sepsi színeiben, ez ligarekord.

Érdekes, 52 százalékban a labda a vendégeknél.

82. perc Florinel Coman le, Valentin Cretu be.

81. perc Stefanescu le, Ion Gheorghe be.

79. perc NINCS BENT! Papa Rondón passzát 17-ről, középről jobbal a bal sarokba tenné külsővel, de hatalmasat véd vetődve Tarnovanu!

78. perc Hajrányitány, eseménytelen mezőnyjátékkal. Első meccsén a FCSB négy nullára nyert itt hat éve.

77. perc Iulian Cristea váltja a lesérült Sutot.

72. perc Ninaj emelését Stefanescu ballal kapura vágja középről, 17-ről, de blokkolja őt Dawa.

VAR-oznak hevesen. ÉS NEM GÓL A GÓL! Többen is azt írták, véget ért a vizsgálat, és érvényes a találat, de sajnos lesen volt a támadó.

64. perc Rodríguezt Enriko Papa, Tudoriét Mario Rondón váltja.

Az idényben 50 gólt lőtt a Sepsi, 21-et szöglet vagy szabadrúgás után ért el.

63. PERC PAVOL SAFRANKO EGYENLÍT, kissé jobbról, öt méterről ballal a bal sarokba lő, a Dumitrescu balról jövő passzát a bal sarok elé vágó Aganovic készített neki elő. 2–2? Mintha lesen állt volna a fgólszerző.

60. perc Campagno passzával az ötös bal sarka előtt Coman, de nem lő, a beadását meg elhalássza az olasz ék elől az ötösön Balasa. Nagy közelharcban.

55. perc Dumitrescu beadása nem az igazi, Ov. Popoescu ívelését kifejeli az ötösről a másik oldalon Rodríguez.

52. perc Stefanescu sunyin rálöki hátulról Radulovicsot a kapusára, kettős ápolás, a szélső meg megússza sárga lap nélkül.

50. perc Radunovics ment a bal sarok és a gólra éhes Tudorie elől, Stefanescu beadása után. Nem is, az ék simán csak jobbal az ötös jobb sarka elől a bal sarok mellé lőtt.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Edjouma helyett Ovidiu Popescu, Cordea helyett David Miculescu.

32 meccsén csak 2-szer nem talált be a FCSB, idényrekord.

2022 októbere nem kapott ki odahaza az OSK. Előzőleg idegenben három egyre kikapott az OSK, előtte hét meccsen volt veretlen, sőt mind a hétszer nyert is!

(Fotó: Tókos Csaba)
(Fotó: Tókos Csaba)


E párharc legjobb góllövői:
Florinel Coman 6
Florin Tanase 5
Harlem Gnohéré 4
Raul Rusescu 2
Joseph Mensah 2


45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Egy perc a ráadás.

45. perc Stefanecu és Safranko is a földön, mindketten hevesen reklamálnak. De hiába.

40. perc Rossz fővárosi beadásokra pontatlan hazai kontrák.

37. perc A pályán kemény mezőnyharc, megy az adok-kapok.

A román Gazeta Sporturilor értesülései szerint a francia-marokkói középpályás, Malcom Edjouma mellett a Superligában harmadik helyen álló FCSB német erőnléti edzője, Thomas Neubert is a Ferencvárosi TC-hez kerülhet nyáron.

30. perc A bal sarok előtt fogja most a kapus Safranko 19 méteres, lapos lövését.

29. perc 16-ról, középről jobbal kapura lő Rodríguez, nagy légi út végén vetődve ment a léc alatt Tarnovanu.

A hivatalos nézőszám: 7172.

Compagno: 27 bajnoki az idényben, 18 góllal. És egy szinte még friss meghívóval az olasz válogatott keretbe.

Coman 24 éves, ötszörös román válogatott, a Hagi-iskolából vették 3 millió euróért 2017-ben.

21. perc Florinel Coman kap sárga lapot Stefanescu felrúgásáért.

19. PERC VEZET A FCSB... A 16-os bal sarka előtt felbukkanó Radunovics passzát FLORINEL COMAN kissé balról, 14-ről a bal alsóba rúgja, jobbal. Niczuly későn vetődött, de nem potya gól, mert nem tudta, előtte Balasa eléri-e fejjel a labdát. Nem érte el, így aztán a kapus sem: 1–2!

18. perc Paun ballal tízről a léc fölé lő, előtte Tudorie nem találta el rendesen az ötös előtt Dumitrescu jobbról jövő beadását, aztán Safranko okosan, higgadtan passzolt oldalra.

15. perc Coman balról jobb külsővel középre ad, Dumitrescu ölelésében eltűnik Compagno... tovább!

12. perc Stefanescu passzol Aganovic elé, aki ballal középről, a 16-osról gyengén a kapus elé lő.

8. PERC EGYENLŐ, hatalmas védelmi hiba után az ötösről, kissé jobbról jobbal a jobb alsó sarokba emeli a labdát ANDREA COMPAGNO! Olaru lőtt kapura a 16-os elől, beleért egy hazai játékos, Rodríguez, majd mindenki csak nézte az ötösre érkező olaszt. 1–1!

8. perc Sut 18-ról, kissé balról ölön találja ballal Niczulyt.

Sokak szerint 25-szörös montenegrói válogatott balbekk öngólja ez.

6. PERC EZ MÁR BENT VAN, Dumitrescu megabedobása után Aganovic passzát MARIUS STEFANESCU ballal a jobb alsóba rúgja az ötös bal sarka elől, hét méterről. A közbelépő RISZTO RADUNOVICSRÓL pattant a labda a hálóba: 1–0!

5. perc KAPUFA! Aganovic az ötös jobb sarka elől jobbal a túloldali, azaz a jobb kapufa tövére lő! De beleért Tamm is, így nagy mentés volt.

2. perc A 16-os bal sarkáról jobbal kapura lő Coman, a kapus ölbe kapja a szitáló labdát.

2. perc Sorescu előretör pár szabálytalanság árán a jobb oldalon, a beadást fogja Niczuly.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta kékben.




A Sepsi vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást.

Az eddig csupán ciprusi kluboknál (AEK Larnaca, Etnikosz, Doxa) dolgozó Haralambusz számára azonban nem teljesen ismeretlen a román futball, a 2012–2013-as idényben ugyanis az FC Vaslui játékosa volt. Első alkalommal hétfő este, a Sepsi OSK elleni idegenbeli mérkőzésen ülhet majd az FCSB kispadján.

Az FCSB-nek december óta nem volt valódi szakvezetője. Nicolae Dica lemondása után Becali egykori játékosára, Mihai Pintiliire bízta a csapatot, de neki viszont semmilyen szintű edzői képesítése nincs. A jegyzőkönyvekben rendre a klub delegátusként szerepelt, ám a román szövetség így is négy fordulóra eltiltotta, amiért utasításokat adott a kispadról. Pintilli „paravánja” a február végén lemondó Leonard Strizu volt, aki olyannyira csak papíron volt vezetőedző, hogy januárban el sem utazhatott a csapattal a törökországi felkészülésre.

A bukaresti klub tulajdonosa, a csapat összeállításának és a cserék jogait kizárólag magának fenntartó Gigi Becali gyakorlatilag kényszerből választott új szakvezetőt, mivel a héten lejárt az egy hónapos átmeneti időszak, amelyet UEFA pro-licenc nélküli szakember nélkül is engedélyez a klubok számára a versenyszabályzat.

A 42 éves Eliasz Haralambusz személyében ciprusi edzője lesz a román labdarúgó-élvonal harmadik helyén álló FCSB-nek.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–FCSB MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik