Román Kupa: videón a drámai csíkszeredai siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.01. 22:34
Mint arról korábban beszámoltunk, a román harmadosztályban szereplő FK Csíkszereda történelmi mérkőzésen, 3–3-as döntetlen után 11-esekkel búcsúztatta a 18-szoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes Dinamo Bucuresti-et a Román Kupa nyolcaddöntőjében. Nézze meg videón a drámai tizenegyespárbajt!

A bravúros 2–2-es rendes játékidőt és a hosszabbítás után kialakuló 3–3-as végeredményt követően a tizenegyespárbaj tizedik körében dőlt el a továbbjutás sorsa.

Az első ötös sorozat végén Grozav lábában ott volt a Dinamo továbbjutása, de fölé panenkázott, a nyolcadik és kilencedik körben meg mindent védtek a kapusok. A tizedikben Nagy Zsolt belőtte, Kino Delorge nem, ám Bordás elmozdulása miatt megismételtették a Dinamo 11-esét – és a belga bekk újabb lövését (amely így már a 21. tizenegyes volt) is megfogta a csíki kapus, tökéletessé téve szurkolóik számára a sporttörténelmi meccset.(Érdekesség, hogy a másik bukaresti kirakatcsapat, az FCSB is kiesett csütörtökön, miután 2–1-re kikapott a Dunarea Calarasi-tól).

A mindent eldöntő tizenegyes 1:17-nél:

ROMÁN KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

FK Csíkszereda–Dinamo Bucuresti 3–3 (Majzik 48., Magyari 52., Berde 115., ill. Nistor 54., 59., Neicutescu 106.) – 11-esekkel 6–5

További eredmény
Dunarea Calarasi–FCSB 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik