Román Kupa: Diószegi László motivációs beszéddel tüzeli fel a Sepsi játékosait

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.05.24. 10:55
null
Diószegi László, a Sepsi elnöke tavaly magasba emelhette a kupát, reméli, szerdán ismét megteheti (Fotó: Imago Images)
Elérkezett a nagy nap: szerda este Nagyszebenben megvédheti Román Kupa-elsőségét a Sepsi OSK, amely a kolozsvári Universitatea együttesével csap össze a döntőben.

 

Tizenhárom éve nem volt címvédés a Román Kupában, de szerda este sikerülhet a Sepsi OSK-nak: a sorozat előző kiírását megnyerő székelyföldi csapat a kolozsvári Universitateával csap össze a nagyszebeni döntőben. Diószegi László, a szentgyörgyi klub elnöke szerint ez a csata más lesz, mint a tavalyi.

„Egy éve a Voluntari volt az esélyesebb, most viszont mindenki minket tart annak, vigyáznunk kell, nehogy elbízzák magukat a fiúk. A Kolozsvár egyáltalán nem gyenge csapat, van négy-öt nagyon tapasztalt játékosa. Ismét tartok majd egy két-három perces motiváló beszédet az öltözőben, hogy minden játékos szemében lássam a tüzet. Ez most egyetlen mérkőzés, nem lesz idő visszavágni. Nálam mindig a győzelem a cél, de azt nem tudom megmondani, hogyan érjük majd el” – nyilatkozta kedden a Nemzeti Sportnak Diószegi László.

A szentgyörgyi klubvezető destabilizálási kísérletnek nevezte a kedden felröppent sajtóhírt, amely szerint a döntő eredményétől függetlenül edzőváltás lesz a csapatnál. A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap szerint Cristiano Bergodi lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a Sepsi, amelynek kispadjára a Voluntari szakvezetője, Liviu Ciobotariu érkezik.

„Milyen érdekes, hogy éppen a kupadöntő előtt jelennek meg ilyen hírek… De tudjuk, hogy a román sajtó nem nekünk szurkol. Cristiano Bergodi vezetőedzővel úgy egyeztünk meg, hogy a döntő után ülünk le tárgyalni. Nyerjük meg a meccset, ez most az egyetlen cél. Tudom, hogy az M4 Sport is közvetíti a találkozót, fél, ha nem egész Magyarország láthat minket”
– mondta Diószegi László, aki a döntőre több magyarországi és határon túli egyesület vezetőjét meghívta. Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa nem tud eljönni Nagyszebenbe, de Zsemberi János, a Topolya elnöke, valamint a Puskás Akadémia képviselői a helyszínen nézik meg a meccset.

A találkozóra szurkolói vonatot szervezett a Sepsi, amelyen 900 jegytulajdonos utazhat ingyen a döntőre. A két csapat augusztusi bajnoki meccsét magyarellenes rigmusokkal félbeszakító kolozsvári kemény mag szinte egész nap megszállná Nagyszebent: a szurkolók déltől gyülekeznek a Nagypiacon, és onnan közösen vonulnak a stadionhoz.

Noha a két csapat csak ebben az évadban találkozott először és másodszor tétmérkőzésen (a bajnokságban 1–0-ra és 2–1-re győzött a Sepsi), a két vezetőedző már játékosként is összecsapott az 1990-es években az olasz élvonalban, amikor Bergodi a Lazio, Ioan Ovidiu Sabau pedig a Brescia játékosa volt. Edzőként eddig csak a Sepsi olasza hódította el a serleget, Sabaunak ez játékosként sikerült a Dinamóval (1990), majd a Rapiddal (2001).

ROMÁN KUPA, DÖNTŐ
19.30:
Sepsi OSK–Universitatea Cluj, Nagyszeben – élőben az NSO-n! Tv: M4 Sport

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik