BOROS MIKLÓS 2020.11.30 15:30 Frissítve: 2020.11.30 15:41

Román Kupa: az UTA ismét nyert Csíkszeredában

Zöld gyepen kezdődött, hóval borított fehér pályán ért véget az FK Csíkszereda és az UTA hétfő délutáni összecsapása a Román Kupában, amelyet két büntetőből szerzett góllal nyert meg az aradi együttes.  

Az UTA ismét nyert Csíkszeredában (Fotók: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)

 

Az eredetileg estére tervezett találkozót a székelyföldi klub javaslatára, a ködveszély miatt játszották korábban, ám a szünetben kezdődő hószakadás miatt a meccs végén így sem nagyon lehetett látni, mi is történik a pályán. Igaz, a továbbjutás kérdése addigra eldőlt, az immár élvonalbeli UTA ha nem is olyan simán, mint a februári 6–0-s sikere alkalmával, de most is legyőzte a Liga 2-es FK-t.

Az aradi csapat csupán az első tíz percben kezdeményezett, Ioan Hora fejese után Ribánszki László ujjheggyel tolta ki a bal sarokra tartó labdát. Az ezt követő szögletnél viszont nagyot hibázott a csíkiak felvidéki kapusa, aki a beadott labda mellé ütve leütközte Erico da Silvát, Florin Chivulete játékvezető pedig büntetőt ítélt az UTA javára, amelyből Vlad Morar a bal felső sarokba lőtte a labdát. 0–1

Két büntetőből szerzett góllal nyerte meg a kupameccset az aradi együttes (Fotók: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)

A vezetés tudatában az UTA átengedte a labdát a hazai játékosoknak, az FK viszont nem tudott áttörni az aradi tizenhatos előtt felhúzott kettős védősoron, a távoli lövések hárítása pedig nem okozott gondot az aradi kaput védő Florin Iacobnak. A félidő végén pedig Ioan Hora futott el a bal oldalon, a tizenhatoson belülre érve lepattant Kelemen Dávidról, ami Chivuleténél újra tizenegyest ért, ezt már maga Hora bikázta szintén a bal felsőbe. 0–2

Szünet után az egyre sűrűbben hulló hó ellenére kitartóan ment előre Csíkszereda, de igazi helyzetbe csak a csereként beállt Marvin Schieb került, akinek balról leadott lövését térddel védte Iacob. Az UTA kontráiból is csak egy veszélyes lövés jött össze, Sorin Bustea jó harminc méterről találta telibe a lécet, de így is a kiválóan védekező UTA jutott a nyolcaddöntőbe.    

ROMÁN KUPA
LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
FK Csíkszereda (II.)–UTA 0–2 (Morar 11. – 11-esből, Hora 45+1. – 11-esből)

2021.01.26 00:09:38

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A konstancai együttes háromszor is vezetett, de a szentgyörgyiek mindannyiszor egyenlítettek.

2021.01.26 10:01:33

Minden más foci I. SZ.

Mire menne a magyar bajnoki címvédő a magyar válogatott ellen? (x)

2021.01.25 11:02:17

Minden más foci TÓTH ÁDÁM

A járvány évében vizsgált „nagy hatos” megtorpant a gazdasági fejlődésben, írja a KPMG tanulmánya.

2021.01.22 22:24:24

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Talán soha, talán a nyáron, és Mbappé lesz az ára, egyelőre „csak” Allit és Keant vehetik meg.

2021.01.23 11:18:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Tizenkét hiányzó, hóemberek, Himnusz: kevesen fogadtak volna a szentgyörgyiek győzelmére.