Puskás Akadémia: ezüstérmes az U14-es csapat Barcelonában

Vágólapra másolva!
2019.10.12. 18:17
null
A magyar fiatalok ezüstéremmel utazhatnak haza Barcelonából (Fotó: danonenationscup.com)
Többek között Angliát és Spanyolországot is legyőzve bejutott a döntőbe, ám a szombati finálét 3–0-ra elveszítette Brazíliával szemben a Puskás Akadémia U14-es csapata a Danone Focikupa barcelonai világdöntőjében.

Magyarországot képviselve a Puskás Akadémia korosztályos együttese a csütörtöki csoportmeccsek során Tunéziát, Kanadát és Angliát is legyőzte, így kilenc ponttal, Franciaország mögött csoportmásodikként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, amelyben Spanyolországot (0–0, szétlövéssel 3–2), majd az elődöntőben Bulgáriát (1–0) is felülmúlta – számolt be róla a pfla.hu.

A döntőre vasárnap az Espanyol stadionjában került sor, ahol Brazília szebbnél szebb gólokat szerezve 3–0-ra legyőzte a magyar csapatot, így a Puskás Akadémia fiataljai ezüstéremmel térhetnek haza Barcelonából.

„Eseménydús három napon vagyunk túl, amelyet a srácok egy világbajnoki ezüstéremmel zártak le. Nagyon büszke vagyok rájuk – idézi a pfla.hu Kádár László vezetőedzőt. – A döntőben a fiúk meg voltak illetődve, s a hibáinkat az ellenfél szász százalékban kihasználta. A második félidőben aztán összeszedték magukat a gyerekek, de ez már nem volt elég a fordításhoz ez ellen a remek csapat ellen. Gratulálok a srácoknak az ezüstéremhez és az egész tornán nyújtott teljesítményükhöz!”

A magyar csapat tagjai az ezüstérmet az FC Barcelona korábbi csillagától, a világ- és Európa-bajnok Carles Puyoltól vehették át.

DANONE FOCIKUPA, BARCELONAI VILÁGDÖNTŐ
DÖNTŐ
Puskás Akadémia–Brazília 0–3 (0–3)
Puskás Akadémia:
Barkóczy – Kopácsi Á., Ásványi D. – Horváth K., Balabás, Tóth Gy., Kern – Krupa. Csereként lépett pályára: Hurtyák, Sallai, Antal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik