Benfica: az edző szerint eldőlt Enzo Fernández jövője

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 15:03
null
Enzo Fernández a nyárig a Benficában játszik (Fotó: AFP)
Roger Schmidt, a Benfica vezetőedzője a Varzim elleni Portugál Kupában rendezett mérkőzést követően nyilatkozott a világbajnokság legjobb fiatal játékosának választott Enzo Fernández jövőjéről, szavait a BBC honlapjáról idézzük.

„Örülök, hogy az ügy lezárult, és újra a futballé lehet a főszerep. Nagyon fontos volt Enzo és a Benfica számára, hogy újra pályára léphessen a klub színeiben. Az átigazolási ajánlatok és egyéb lehetőségek mind az iparág részét képezik. A legfontosabb az, ahogy a játékos és a klub kezeli az ilyen helyzeteket, mi nagyon nyitottan és őszintén kezeltük.Egy pillanatig sem kételkedtem a személyiségét és a jellemét illetően. Egy kiváló játékos, aki imád futballozni és imád a Benficában játszani” – zárta le a témát a Benfica trénere.

Schmidt az elmúlt héten tiszteletlennek nevezte a Chelsea és Todd Boehly közeledését a játékos irányába. Elmondása szerint a Chelsea előbb jelezte, hogy kifizetné a 120 millió eurós kivásárlási díjat, majd a londoniak elkezdtek alkudozni, hogy ne kelljen egy összegben ekkora összeget kifizetniük, miközben a játékos távozni akart.

Habár Schmidt nem kérdőjelezte meg Fernández profizmusát, a játékos adott okot volna okot rá, ugyanis annyira akarta a klubváltást, hogy a december 30-i Braga elleni mérkőzést követően hazarepült Argentínába, ahol a szilvesztert töltötte, majd kihagyta a Portimonense elleni bajnokit is, erről a Daily Mail számolt be.

Fernández kedden tért vissza a pályára a Varzim elleni kupamérkőzésen, amelyen be is talált a kapuba, gólja után pedig a Benfica címerével „ünnepelt”.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik