S. T. J. 2021.09.14 23:53 Frissítve: 2021.09.15 23:51

Peter Stöger bécsi emlékei; „csodaduó” a Duna Arénában

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Interjút adott lapunknak Peter Stöger, a Ferencváros osztrák vezetőedzője. A szakember felelevenítette bécsi emlékeit is. Az osztrák főváros legnagyobb kerületében nőtt fel, a környékükön sok szegény család élt de sohasem szégyellte, hogy Donaustadt az otthona, s a mai napig ott van a háza. Mivel a felesége a munkája miatt Bécsben maradt, esténként sokat van egyedül, és alig várja már, hogy a Leverkusen ellen elkezdődjön az Európa-liga csoportköre. Elárulta, hogy a Fradinál három célt tűzött ki maga elé erre az idényre.

Látható jelei is voltak annak, hogy Késely Ajna nincs jól, hogy keresi a helyét, s hogy – nincs ezen mit szépíteni – megrekedt. Ezért nem hatott meglepetésként a döntése, hogy elhagyja a bölcsőjét, a Kőbánya SC-t, és ezzel együtt Turi György edzőt is. Most kinyílt a Duna Aréna kapuja: elsőként a Nemzeti Sport lehetett ott az új „csodaduó” edzésén – a versenyzéstől nemrég visszavonuló Bernek Péter ugyanis Késely Ajna edzője lett.

Története során harmadszor próbálkozik meg az Euroliga-csoportkör elérésével az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely szeptember 21. és 23. között a selejtezőben lép pályára Sepsiszentgyörgyön. A májusban bokaműtéten áteső Studer Ágnes lapunknak elmondta, néha védekezésben mintha lassabban reagálna, a reakcióideje és a mozgása dinamikája még nem a régi. A mérkőzések után elfáradt és bevizesedett a bokája, a pályára lépés után is kellett egy-két perc, hogy rendesen bemelegedjen. „Ez nem baj, számítottunk rá, hogy így alakul, hiszen az operáció óta most kapta a legnagyobb terhelést.”     

 

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.