Norvégia: vészhelyzetben a válogatott, Tokmac Nguent is behívhatják?

Vágólapra másolva!
2020.11.15. 16:35
null
Tokmac Nguen őszi teljesítményével felhívta magára a figyelmet Norvégiában (Fotó: Földi Imre)
A norvég labdarúgó-válogatott teljes kerete karanténban van, miután Omar Elabdellaoui elkapta a koronavírust. A szigorú norvégiai szabályozások miatt a csapat egészséges játékosai sem utazhattak el Bukarestbe, a vasárnap esti, Románia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre. Norvégia szerdán Bécsben Ausztria ellen lépne pályára, ám azon a jelenlegi kerettagok még mindig nem vehetnének részt, ezért a skandináv államban kénytelenek egy új keretet összeállítani.


A norvég TV2 szakértője, a korábbi utánpótlás-válogatott Jesper Mathisen megpróbálta összeszedni azoknak a labdarúgóknak a nevét, akikre az ideiglenes nemzeti együttes épülhet. Közöttük megemlítette a Ferencváros futballistáját, Tokmac Nguent is, akire a zöld-fehérek BL-szereplése miatt idén ősszel kiemelt figyelem irányul az északi országban.

„A Ferencváros játékosa gyors, technikás, remekül lő, és már a legnagyobb csapatok ellen is megmutatta, mire képes. Ő az, akit a legjobban várok a keretbe” – mondta Mathisen.

A kenyai születésű, dél-szudáni származású Nguen ötéves korától egészen a Ferencvárosba igazolásáig Norvégiában élt, egy-egy alkalommal szerepelt az U18-as és az U19-es válogatottban is, de a felnőtteknél még nem mutatkozott be.

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA, 1. CSOPORT
November 15.

20.45: Ausztria–Észak-Írország
Románia–Norvégiaelmarad

November 18., szerda
20.45:
Észak-Írország–Románia
20.45: Ausztria–Norvégia

AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ausztria 4 3 1 6–4 +2 9
2. Norvégia 4 3 1 11–3 +8 9
3. Románia 4 1 1 2 4–8 –4 4
4. Észak-Írország 4 1 3 2–8 –6 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik