Női vb: bronzérmet ért Svédországnak a két korai gól

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.06. 19:06
null
Svédország a 2019-es női világbajnokság bronzérmese (Fotók: AFP)
A svéd női labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte a 2015-ös bronzérmes Angliát a franciaországi világbajnokságon a harmadik helyért rendezett mérkőzésen Nizzában.

„Csalódott csapatok csatája” – szokták mondani a világversenyek bronzmérkőzéseinek résztvevőire, s ez a megállapítás Anglia és Svédország összecsapására is érvényes volt, ugyanis mindkét oldalon nagy volt az elkeseredettség az Egyesült Államokkal, illetve a Hollandiával szemben elveszített elődöntő után.

A bronzmeccset a svédek kezdték sokkal jobban, az angol védelem alaposan megérezte az amerikaiak ellen kiállított Chelsea-védő, Millie Bright hiányát. A sárga mezesek a 11. percben Alex Greenwood hibáját kihasználva Kosovare Asllani góljával szerezték meg a vezetést, majd a félidő derekához érve, a 22. percben Sofia Jakobsson duplázta meg az olimpiai ezüstérmes előnyét.

Az angol női válogatott világbajnoki mérkőzésen soha korábban nem került ilyen hamar kétgólos hátrányba.

ASLLANI, 0–1


JAKOBSSON, 0–2

Svédország elkényelmesedett a 2–0-s előnye birtokában, és az angolok a 31. percben Francesca Kirby révén szépítettek. Majd két perccel ismét betaláltak, ám a góllövőlista társéllovasa, Ellen White találatát a VAR segítségével kezezés miatt érvénytelenítették. A 30 éves támadót az USA elleni elődöntőben is megfosztotta egy góltól a videobíró. Ezek a találatok nemcsak az angol válogatottnak hiányoznak, hanem az Aranycipőért csatázó White-nak is, aki Alex Morgannal karöltve holtversenyben áll az élen.

KIRBY, 1–2

WHITE MEG NEM ADOTT GÓLJA

A második félidő nagy részében a svédek térfelén zajlott a játék, az angol együttes sokat birtokolta a labdát, és a rendes játékidő utolsó percében kis híján ki is egyenlített: a budapesti BL-döntőben is látott lyoni Lucy Bronze kapáslövését Nilla Fischer a gólvonal elől fejelte ki a mezőnybe.

A svéd játékosok a hajrára már teljesen elkészültek az erejükkel, de megóvták kapujukat az újabb góltól, így 1991 és 2011 után a harmadik bronzmeccsüket is megnyerték. 1–2

Anglia a négy évvel ezelőtti világbajnoksággal ellentétben ezúttal érem nélkül utazhat haza, és története során először veszített el egymást követő két világbajnoki mérkőzést. Szövetségi kapitánya, Phil Neville pedig nemcsak játékosként volt nyeretlen Svédország ellen, hanem egyelőre edzőként is az maradt…

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
A 3. HELYÉRT
Anglia–Svédország 1–2
(Kirby 31., ill. Asllani 11., Jakobsson 22.)

DÖNTŐ
Vasárnap, 17.00:
Egyesült Államok–Hollandia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A svédek a meccs után a 200-szoros válogatott Caroline Segert ünnepelték
A svédek a meccs után a 200-szoros válogatott Caroline Segert ünnepelték
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik