NL: Ukrajna hibátlanul a csoport élén, az írek nagy gólokkal nyertek – videók

Vágólapra másolva!
2022.06.11. 19:57
null
Malinovszkij (középen) szerzett vezetést Ukrajnának (Fotó: AFP)
A Nemzetek Ligája B-divíziójának 1. csoportjában a szombati első mérkőzésen Ukrajna végig dominálva, 3–0-ra legyőzte Örményországot a lengyelországi Lódzban, majd kora este a kvartett másik meccsén két vereség után Írország Dublinban egy szerencsés és két szépségdíjas góllal 3–0-ra nyert Skócia ellen.

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA

1. CSOPORT
Ukrajna–Örményország 3–0
(Malinovszkij 61., O. Karavajev 77., Mikolenko 84.)

A kiváló időben – és a több ezer ukrán nézőnek köszönhetően remek hangulatban – kezdődött mérkőzésen először ugyan az örmény válogatott járt ellenfele tizenhatosán belül, ám az első kaput eltaláló lövést az ukránok mutatták be a 10. perc végén. A folytatásban is jobbára az ő akaratuk érvényesült, de gólt csak a 61. percben sikerült szerezniük: Ruszlan Malinovszkij 18 méterről megeresztett lövése talált utat az örmény hálóba.

A hajrára fordulva aztán Olekszandr Karavajev duplázta meg az ukrán előnyt, majd egy perccel később csereként pályára lépett a Ferencváros légiósa, Olekszandr Zubkov. A 3–0-s végeredményt pedig Vitalij Mikolenko állította be a 84. percben egy szerencsés találattal. Ezzel Ukrajna a második meccsét is kapott gól nélkül megnyerve vezet a csoportban, Örményország a harmadik.

Írország–Skócia 3–0 (Browne 20., Parrott 28., Obafemi 54.)

A dublini első félidőben pont egyenlő arányban birtokolták a labdát a felek, mégis a szünetre az írek alakítottak ki kétgólos előnyt, miután ugyan kevesebb (4) kapura lövésük volt, mint a skótoknak (5), mégis a három kaput eltaláló kísérletükből kettőből is gól lett. Előbb a 20. percben Alan Browne sodorta a hálóba egy szöglet után az ötösön belülre lefejelt labdát, majd a 28. percben Troy Parrott bólintott 8 méterről a skót kapuba egy ritka szép akció végén.

PARROTT GÓLJA

Szép találatból a második félidőre is maradt: alig tíz perccel a szünet után Michael Obafemi jó 25 méterre a kaputól egy labdaátvétel után védhetetlenül zúdított a léc alá, 3–0.

OBAFEMI TALÁLATA

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, ezzel Írország rég látott bravúrt hajtott végre: hazai pályán, tétmeccsen a Gibraltár elleni 2015-ös Eb selejtező után először szerzett legalább három gólt.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ukrajna 2 2 4–0 +4 6
2. Írország 3 1 2 3–2 +1 3
3. Skócia 2 1 1 2–3 –1 3
4. Örményország 3 1 2 1–5 –4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik