NL: potya góllal, lengyel győzelemmel rajtolt a sorozat

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.01. 19:57
null
Robert Lewandowskiék győzelemmel kezdtek a Nemzetek Ligájában (Fotó: AFP)
Lengyelország győzelmével kezdődött a Nemzetek Ligája új kiírása: a világbajnoki pótselejtezőre készülő Wales ellen 2–1-re nyert hazai pályán, az A-liga 4. csoportjában.

 

Az első félidő kiegyenlítetten, jó ütemben zajlott, ám a befejezésekben egyik csapat sem teljesített igazán jól, így hiába alakultak ki mindkét oldalon ígéretes helyzetek, nem született gól.

A második játékrészben a walesiek magasabb tempóra kapcsoltak, és ennek már az 52. percben meglett az eredménye, Jonathan Williams több mint 20 méterről laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtt (0–1) – VIDEÓ ITT! A találatra reagálva a lengyelek megpróbálták átvenni az irányítást. Sikerrel tették, húsz perccel később jött az egyenlítés: Tymoteusz Puchacz balról passzolt a tizenhatoson belülre a 19 éves Jakub Kaminskinek, a Lech Poznan ifjú reménysége játszi könnyedséggel, higgadtan megtolta a labdát, majd négy védő között a kapu bal alsó sarkába lőtt (1–1) – VIDEÓ ITT! A lengyelek hamarosan fordítottak is: Robert Lewandowski kapura lövése két védő lábán is megpattant, így került a labda Karol Swiderski elé, aki három méterről nem hibázott (VIDEÓ ITT) – mint kiderült, a győztes gólt is megszerezte; 2–1-re nyert Lengyelország.

Wales tehát vereséggel „hangolt” a vasárnap esti világbajnoki pótselejtezőre – a szerdán, 20.45 órakor kezdődő Skócia–Ukrajna mérkőzésen dől el, melyik válogatott lesz az ellenfele a katari tornán való indulás jogáért zajló harcban.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
1. FORDULÓ
4. CSOPORT
Lengyelország–Wales 2–1
(Kaminski 72., Swiderski 85., ill. J. Williams 52.)

AZ ÁLLÁS
1. Lengyelország 1 1 2–1 +1 3
2. Hollandia 0 0–0 0 0
2. Belgium 0 0–0 0 0
4. Wales 1 1 1–2 –1 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik