NL: Bale egyenlített a 92. percben, Wales mégis kikapott!

Vágólapra másolva!
2022.06.14. 22:42
null
Noa Lang (jobbra) az első gólját szerezte a holland válogatottban (Fotó: AFP)
Hollandia hazai pályán 3–2-re legyőzte Walest a labdarúgó Nemzetek Ligája keddi játéknapján, és továbbra is őrzi az első helyet az A-liga 4. csoportjában. Három ponttal gyarapodott Belgium is, 1–0-ra legyőzvén idegenben Lengyelországot.

 

HOLLANDIA–WALES 3–2

Vehemensen kezdtek a hollandok Rotterdamban, és a 17. percben már vezettek is: egy felezővonal közeli labdaszerzést követően Noa Lang kapott labdát a 16-os előterében, némi szerencsével megszelídítette azt, majd védőbolondító forgolódás után a bal alsó sarokba lőtte élete első válogatott gólját (1–0). A GÓL ITT!

Kellett egy kis mázli ahhoz is, hogy a 23. percben Cody Gakpo első lövése után a labda pontosan elé pattanjon vissza a védőkről, de ha már így történt, a PSV támadója másodszorra már a bal alsóba helyezett (2–0). A GÓL ITT!

Mielőtt a holland drukkerek beleélték volna magukat a kiütéses győzelem lehetőségébe, Brennan Johnson szép alsó sarkos lövéssel szépített a 26. percben (2–1). A GÓL ITT!

A második félidőben is inkább a hollandoknak volt lehetőségük gólt szerezni, de nem jött össze a harmadik, és úgy tűnt, a 92. percben a sors megbünteti őket: Malacia egy fejpárbaj során hátulról szabálytalankodott Robertsszel szemben, és a videózás után megítélt büntetőből Gareth Bale a kapu bal oldalába lőtt (2–2). A GÓL ITT!

De még nem volt vége… A hollandok nem süllyedtek apátiába, a 93. percben egy előrelőtt, majd lefejelt labda helyzetben találta Memphis Depayt, aki hat méterről a hálóba lőtt (3–2). A GÓL ITT!

Hollandia néhány nap leforgása alatt másodszor verte meg Walest úgy, hogy a 90. perc után egyenlítő gólt kapott…

LENGYELORSZÁG–BELGIUM 0–1

A két csapat minapi, 6–1-es belga győzelemmel végződő mérkőzésén a „vörös ördögök” a 42. percben szerezték az első góljukat, most azonban Michy Batshuayi már a 16.-ban a lengyel kapuba fejelt (0–1). A GÓL ITT!

Noha a belgák jóval többet birtokolták a labdát, és kézben tartották a meccset, az újabb kiütés egyelőre nem körvonalazódott, sőt két lengyel megugrásban is jelentős veszély rejtezett, de Sebastian Szymanski is, Nicola Zalewski is hibázott a döntő pillanatban.

A második félidőre feljavultak a hazaiak, s noha továbbra is a belgák irányították a játékot, nem sokkal a lefújás előtt lehetőség nyílt az egyenlítésre: Robert Lewandowski beadásából Karol Swiderski kapufát fejelt.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
4. FORDULÓ
4. CSOPORT

HOLLANDIA–WALES 3–2 (2–1)
Rotterdam,
De Kuip Stadion. V: Fesnic (román)
HOLLANDIA: Cillessen – Teze (De Vrij, a szünetben), De Ligt, Martins Indi – Hateboer (Dumfries, a szünetben), Koopmeiners, F. de Jong, Malacia – Janssen (Depay, 73.), Gakpo, N. Lang (Bergwijn, 73.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
WALES: Hennessey – B. Davies, Mepham, Rodon (Gunter, 67.), Burns (C. Roberts, a szünetben) – H. Wilson, M. Smith (Ramsey, 63.), Ampadu, S. Thomas – B. Johnson, D. James (Bale, 70.). Szövetségi kapitány: Rob Page
Gólszerző: N. Lang (17.), Gakpo (23.), Depay (90+3.), ill. B. Johnson (26.), Bale (90+2. – 11-esből)

LENGYELORSZÁG–BELGIUM 0–1 (0–1)
Varsó, Nemzeti Stadion. V: Peljto (bosnyák)
LENGYELORSZÁG Szczesny – Cash, Wieteska (Grosicki, 84.), Glik, Kiwior – Szymanski (Klich, 70.), Zurkowski, Linetty (Góralski, 84.), Zalewski (Frankowski, 57.) – Lewandowski, Zielinski (Swiderski, 57.). Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz
BELGIUM: Mignolet – Alderweireld, Dendoncker, Vertonghen – Castagne, Tielemans, Witsel (Wanaken, a szünetben), T. Hazard (Foket, 62.) – Mertens (De Keteleare, 80.), Batshuayi (Openda, 67.), E. Hazard (Trossard, 67.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Gólszerző: Batshuayi (16.)

AZ ÁLLÁS
1. Hollandia 4 3 1 11–6 +5 10
2. Belgium 4 2 1 1 9–6 +3 7
3. Lengyelország 4 1 1 2 5–10 –5 4
4. Wales 4 1 3 5–8 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik