NL: a törökök kiütötték Feröert, Montenegró legyűrte Romániát

Vágólapra másolva!
2022.06.04. 23:08
null
Teemu Pukki megszerezte a 35. gólját a finn válogatottban (Fotó: AFP)
A labdarúgó Nemzetek Ligájában a B-ligában Montenegró 2–0-ra legyőzte Romániát, Örményország megverte Írországot (1–0), Finnország ikszelt Bosznia-Hercegovinával (1–1), míg a C-liga szombati játéknapján Törökország és Luxemburg zsákmányolt három pontot.

 

FINNORSZÁG–BOSZNIA-HERCEGOVINA 1–1

Helsinkiben a bosnyákok támadtak valamivel többet az első félidőben, de a finneknek volt lesgóljuk, a játékrész hajrájában két nagy helyzetük (Ibrahim Sehic mind a kétszer védett) – s végül ők szerezték meg a vezetést is: a VAR-ozás után, kezezés miatt befújt büntetőből Teemu Pukki lőtt a vendégek kapujába.

Egy kis stat: a 103. válogatott mérkőzését játszó Pukki ötödször talált be a bosnyákoknak, és immár 35 góllal vezeti a finn válogatott örökgóllistáját.

Pukki a második félidő elején újabb gólt szerezhetett volna, de kihagyta nagy helyzetét, és ennek a 93. percben meg kellett fizetni az árát: a jobbról középre lőtt labdából Smail Prevljak közelről belőtte a vendégek (lesgyanú miatt VAR-ral jóváhagyott) egyenlítő gólját.

MONTENEGRÓ–ROMÁNIA 2–0

Több mint egy órán át nem született gól, akkor Sztefan Mugosa a kapu bal oldalába lőve megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Marko Vukcsevics egy kipattanóból állította be a végeredményt.

TÖRÖKORSZÁG–FERÖER 4–0

Törökország az első félidő hajrájáig nem tudta áttörni a feröeri védelmet, de aztán egy VAR-ral hitelesített, kapushibából születő Cengiz Ünder-góllalvezetést szerzett. A meccs végi gyors duplának köszönhetően a győzelem végül kiütéses lett.

Egy kis stat: Cengiz Ünder a legutóbbi hét válogatott meccse mindegyikén szerzett gólt vagy adott gólpasszt. (Stats Foot)

LITVÁNIA–LUXEMBURG 0–2

Vilniusban Luxemburg birtokolta többet a labdát az első játékrészben, és Danel Sinani (aki az eddigi összes gólját a válogatottban a Nemzetek Ligájában szerezte) be is lőtte a vezető gólt. S aztán a belgrádi születésű szélső volt az is, aki a hajrában biztossá tette a vendégek sikerét – nyolcra növelve válogatottbeli góljai számát.

NEMZETEK LIGÁJA
1. FORDULÓ

B-LIGA
3. CSOPORT
Finnország–Bosznia-Hercegovina 1–1
(Pukki 45+1. – 11-esből, ill. Prevljak 90+3.)
Montenegró–Románia 2–0 (Mugosa 66., M. Vukcsevics 87.)
1. CSOPORT
Örményország–Írország 1–0 (Szpercjan, 74.)

C-LIGA
1. CSOPORT
Litvánia–Luxemburg 0–2
(Sinani 45., 78.)
Törökország–Feröer 4–0 (Cengiz Ünder 37., Dervisoglu 47., Serdar Dursun 82., Demiral 85.)

TOVÁBBI SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK
A-LIGA
3. CSOPORT
Magyarország–Anglia 1–0
(Szoboszlai 66. – 11-esből)
Olaszország–Németország 1–1 (Lo. Pellegrini 70., ill. Kimmich 73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik