NL, A-liga: a németek Svájccal sem bírtak; sima spanyol siker

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.09.06. 22:39
null
Julian Draxler sem tudott lendületet adni a németek játékának (Fotó: AFP)
Németország a második mérkőzését sem tudta megnyerni a Nemzetek Ligája A-ligájának 4. csoportjában, Joachim Löw együttese 1–1-es döntetlent játszott Svájccal.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 4. CSOPORT
2. FORDULÓ

Svájc–Németország 1–1 (Widmer 58., ill. Gündogan 14.)

A spanyolok elleni döntetlen után ezúttal Svájc várt Németországra, amelynek szövetségi kapitánya, Joachim Löw két helyen változtatott a három nappal korábbi összeállításhoz képest, valamint a 4–2–3–1-es felállásról áttért a 3–4–1–2-re. Érdekesség, hogy a svájciak kezdőcsapatában kétszer több (6) Bundesligában futballozó játékos szerepelt, mint a németeknél (3).

Az aktívabban kezdő Löw-csapat az első negyedóra végén gyakorlatilag az első nagyobb lehetőségét kihasználva megszerezte a vezetést, a kezdőbe bekerülő Matthias Ginter visszagurítása után Ilkay Gündogan remek lövést eresztett meg a tizenhatos vonaláról, a labda védhetetlenül csapódott a bal alsó sarokba (0–1).

A gól után inkább Svájc lépett fel kezdeményezőként, Vladimir Petkovic csapata a lécet is eltalálta Haris Seferovic révén, akinek emellett is volt még lehetősége a gólszerzésre, a túloldalt Timo Werner nem tudott élni a ziccerével.

A szünet után némiképp összekapta magát a német válogatott, ám éppen akkor jött az egyenlítés, amikor kevésbé számítottunk rá: Silvan Widmer 13 méterről pazar, ballábas lövéssel egalizált (1–1). A Basel 27 éves védője tizedik válogatott fellépésén az első gólját jegyezte.

A folytatásban a németek birtokolták többet a labdát, de a nagyobb helyzetek Svájc előtt adódtak, ezekkel azonban nem tudtak élni Granit Xhakáék, így maradt a döntetlen.

A Spanyolország–Ukrajna mérkőzésről itt olvashat!

A csoport másik mérkőzésén
Spanyolország–Ukrajna 4–0 (S. Ramos 3., 29. – az elsőt 11-esből, Fati 32., F. Torres 84.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 2 1 1 5–1 +4 4
2. Ukrajna 2 1 1 2–5 –3 3
3. Németország 2 2 2–2 0 2
4. Svájc 2 1 1 2–3 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik