NL: Kane-ék a végén fordítottak, Anglia a négyes döntőben!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.18. 16:51
null
Az angol válogatott a végén fordított, és a négyes döntőbe jutott (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-válogatott bejutott a Nemzetek Ligája portugáliai négyes döntőjébe, mivel az A-divízió 4. csoportjának utolsó meccsén Harry Kane vezérletével az utolsó negyedórában fordítva 2–1-re legyőzte Horvátországot, így riválisa és a spanyol csapat előtt végezve csoportelső lett. A 78. percben még vezető horvátok vereségükkel búcsúztak az A-divíziótól.

NEMZETEK LIGÁJA
A-DIVÍZIÓ
4. CSOPORT
Anglia–Horvátország 2–1
(Lingard 78., Kane 85., ill. Kramaric 57.)

A 4. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Anglia 4 2 1 1 6– 5 +1 7
2. Spanyolország 4 2 2 12– 7 +5 6
3. Horvátország 4 1 1 2 4–10 –6 4


ÖSSZEFOGLALÓ


Mindkét válogatott számára egyértelmű volt a helyzet a meccs előtt: a győzelem csoportelsőséget és portugáliai négyes döntőt ér, a vereség kiesést jelent – iksznél a spanyolok örülhettek volna.

Az első lehetőség a vb-elődöntőben hosszabbításban győző horvátok előtt adódott, Pickford nem akarta kockáztatni a hazaadást, ezért kivetődve mellel sodorta el a labdát, így viszont Rebic került ziccerbe, de távoli lövése nem talált kaput.

Ezt követően viszont a házigazda fölénybe került, a 11. percben Sterling került ziccerbe Kane indítása után, de nem tudott Kalinic mellett a kapuba lőni, majd az első negyedóra végén két Kane-lövés eredményezhetett volna gólt, de előbb a kapuját védő hátvédet találta fejbe a büntetőterületen kívülről, majd Kalinic hárított.

A 18. percben már fél tucat szögletnél jártak az angolok, 69 százalékos labdabirtoklási arány mellett, s két erőtlen horvát próbálkozás után Rashford is megszerezhette volna az első gólt, de nem tudta befejezni a kontrát.

A játékrész hajrájában büntetőt reklamáltak a horvátok, de a síp néma maradt, majd Barkley kapáslövése kötött ki az oldalhálóban, így a két csapat első meccséhez hasonlóan gól nélkül fordultak a felek.

Pedig Kramaric góljával a horvátok vezettek (Fotó: AFP)
Pedig Kramaric góljával a horvátok vezettek (Fotó: AFP)



A szünet után is maradt támadásban az angol csapat, de Sterling újabb helyzetet hagyott ki, s ez megbosszulta magát: az 57. percben megszerezte a vezetést a horvát csapat, Kramaric addig húzogatott a büntetőterületen belül, amíg lőni tudott, s a megpattanó labda a jobb felső sarokban kötött ki (0–1).

KRAMARIC GÓLJA




Ettől még nyugodtabbak lettek a vendégek, a házigazda pedig a vb-elődöntőhöz hasonlóan a második félidőben újra görcsölni kezdett, így hiába nyomott, nagyobb helyzeteket a horvátok alakítottak ki, de Perisic ellőtt a kapu előtt keresztbe, Vlasicék pedig addig bohóckodtak, míg kimaradt az ordító lehetőség.

Ezt ezúttal az angolok büntették meg, egy óriási Gomez-bedobás után Kane-hez került a labda, lövése a kapusról lecsorogva a kapuba tartott, s a percekkel korábban beálló Jesse Lingardbiztos, ami biztos alapon besegítette azt (1–1).

LINGARD EGYENLÍTÉSE


A horvátok a 82. percben tehettek volna pontot a továbbjutás kérdésére, de Vida fejesét a gólvonalon blokkolta Lingard, és ahogyan ezen a meccsen már lenni szokott, jött a büntetés: bal oldali Chilwell-szabadrúgás után Kane szúrt bele a labdába, amely a kapufa tövéről került a hálóba (2–1).

A MENTÉS ÉS A GYŐZTES GÓL


Újabb találat már nem esett, így az angol válogatott 2–1-re nyert és bejutott a Nemzetek Ligája portugáliai négyes döntőjébe.


KORÁBBI EREDMÉNYEK

Szeptember 8., szombat
Anglia–Spanyolország 1–2
Szeptember 11., kedd
Spanyolország–Horvátország 6–0
Október 12., péntek
Horvátország–Anglia 0–0
Október 15., hétfő
Spanyolország–Anglia 2–3
November 15., csütörtök
Horvátország–Spanyolország 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik