NL: ötgólos meccsen kaptak ki a spanyolok Horvátországban

Vágólapra másolva!
2018.11.15. 22:41
A labdarúgó Nemzetek Ligája A-divíziója 2. csoportjának 5. fordulójában Belgium hazai pályán 2–0-ra győzött Izland ellen, míg a 4. csoportban a spanyolok 3–2-es vereséget szenvedtek a horvátok otthonában.

Aktívabban kezdték a mérkőzést a világbajnoki ezüstérmes horvátok. Hat perc kellett az első lehetőségükhöz: Ivan Perisic tört a tizenhatoson belülre, majd lövése a jobb kapufát találta telibe. A 13. percben ismét ő került helyzetbe, ezúttal önzetlen volt, viszont bepasszáról épphogy lemaradt Andrej Kramaric. A későbbiekben lassan átvették a spanyolok az irányítást, ám Isco félidő végi lövését leszámítva nem tudtak komolyabb lehetőségeket kialakítani.

A második félidő kilencedik percében egy hatalmas spanyol védelmi hiba után élni tudtak az eséllyel a horvátok: Perisic fejjel tette a labdát Kramaric elé, aki nem hibázta el a ziccert, magabiztosan gurított David de Gea kapujába (1–0).

Nem sokáig kellett várni a spanyolok válaszára: az 56. percben egy remek támadást követően Isco passzából Dani Ceballos volt eredményes (1–1).

A 69. percben ismét megszerezték a vezetést a horvátok: egy kicsiben elvégzett szöglet után Modric adta be a labdát, majd a hosszún Tin Jedvaj érkezett, aki kapuba bólintott (2–1). Két percre rá akár már két góllal is vezethettek volna a házigazdák, azonban De Gea hatalmasat védve mérkőzésben tartotta a spanyolokat.

A 77. percben érdekes jelenetek után a spanyolok büntetőhöz jutottak, amit Sergio Ramos magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtt (2–2). A vendégek csapatkapitánya így góllal jubilálhatott, mivel ez volt a 800. profi labdarúgó-mérkőzése karrierje során.

A 93. percben megint megszerezték a vezetést a horvátok: Josip Brekalo lövését még védeni tudta De Gea, azonban újra jött Jedvaj és bevágta a kipattanót (3–2).

Erre a gólra már nem volt válaszuk a spanyoloknak, így teljesen nyitott maradt a verseny a csoport első helyéért, még mindhárom csapat bejuthat a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Csupán az biztos, mint ami a meccs előtt is: a spanyolok nem eshetnek ki.

A Belgium–Izland találkozón Michy Batshuayi hatalmas helyzetén kívül nem volt nagyobb lehetősége egyik gárdának sem, így gól nem született az első játékrészben. A második félidőben azonban már nem hibázott Batshuayi: Eden Hazard remek indítását Thomas Meunier érte el a hosszún, majd középre passzát gólra váltotta a Valencia támadója (1–0). Batshuayi a 81. percben megduplázta saját, egyben csapata góljainak számát, ezzel bebiztosította a belgáknak a győzelmet (2–0). Ebben a trióban sem dőlt még el semmi, a belgáknak Svájcban kell veretlennek maradniuk a csoportelsőséghez.

NEMZETEK LIGÁJA
A-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT
Belgium–Izland 2–0 (Batshuayi 65., 81.)

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Belgium 3 3 7–1 +6 9
2. Svájc 3 2 1 9–3 +6 6
3. Izland 4 4 1–13 –12 0

4. CSOPORT
Horvátország–Spanyolország 3–2 (Kramaric 54., Jedvaj 69., 93., ill. Ceballos 56., S. Ramos 78. – 11-esből)

A 4. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 4 2 2 12–7 +5 6
2. Anglia 3 1 1 1 4–4 0 4
3. Horvátország 3 1 1 1 3–8 –5 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik