NK Osijek: Kleinheisler piros lapja után elszálltak az eszéki kupaálmok

Vágólapra másolva!
2020.05.31. 22:21
null
A kék-fehér mezes Rijeka az utolsó huszonöt percben fordított az eszékiek ellen (Fotó: 24sata.hr)
A Kleinheisler Lászlóval felálló eszéki futballklub, az NK Osijek 2–0-ra vezetett a HNK Rijeka ellen a Horvát Kupa elődöntőjében, ám a magyar válogatott középpályás kiállítása után a fiumei együttes megfordította a mérkőzést, és 3–2-es sikerének köszönhetően bejutott az augusztusi fináléba.

Kleinheisler Lászlóék számára az első 55 perc nagyszerűen alakult a Horvát Kupa vasárnapi elődöntőjében – amely az NK Osijek első tétmérkőzése volt a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet óta –, hiszen Petar Bockaj két góljával 2–0-ra vezettek. A fordulóponthoz az 56. percben érkeztünk el, amikor a magyar válogatott középpályást második sárga lappal kiállította a játékvezető – a Slobodna Dalmacija a tudósításában arról ír, hogy Kleinheisler megmozdulása nem hogy sárgát nem ért, de még szabálytalan sem volt.

Ezt követően a Rijeka nyolc perc leforgása alatt ledolgozta kétgólos hátrányát, majd a 86. percben a csereként beálló Sterling Yatéké a győztes gólt is megszerezte a hazaiaknak.

A Rijeka ellenfele az augusztus elsejére kiírt döntőben a zágrábi NK Lokomotiva lesz, amely szombaton 3–1-re nyert a Slaven Belupo vendégeként.

HORVÁT KUPA
ELŐDÖNTŐ
HNK Rijeka–
NK Osijek 3–2

DÖNTŐ
Augusztus 1.:
HNK Rijeka–NK Lokomotiva

A Rijeka-szurkolók a zárt kapus meccsen a domboldalról drukkoltak kedvenceiknek (Fotó: 24sata.hr)
A Rijeka-szurkolók a zárt kapus meccsen a domboldalról drukkoltak kedvenceiknek (Fotó: 24sata.hr)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik