NK Osijek: horvát válogatott bekk érkezett Eszékre

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.01.26. 21:41
null
Marin Leovac (balra) lecserélte a Dinamo mezét és Eszéken folytatja karrierjét (Fotó: AFP)
Már egy ideje rebesgették, hogy a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló NK Osijeknél köthet ki a (korábbi) horvát válogatott bal oldali védő, Marin Leovac. Ez közvetlenül a tavaszi szezon rajtja előtt realizálódott, a játékos a Dinamo Zagreb kék mezét a fehér-kék eszékire cserélte.

 

A 33 esztendős Marin Leovac harmadszor dolgozhat Nenad Bjelica szakvezető keze alatt, mivel az osztrák Austria Wiennél együtt fordultak meg a Bajnokok Ligájában és ezt néhány évvel később a Dinamo Zagreb színeiben is megismételhették. Információk szerint az átigazolási díj 300 ezer euróra rúg, a kontraktus 2023 nyaráig érvényes, és egy évvel akár meg is hosszabbodhat.

Leovac helyzete a zágrábiaknál már egyáltalán nem volt biztató.

„Nagy örömmel érkeztem az Eszékhez, még ha kissé el is húzódott, amíg a klubok megegyeztek egymással – fogalmazta meg első gondolatait immár a szlavóniai legénység soraiban Marin Leovac. – A szakmai stábból szintén többeket ismerek, a játékoskeretről nem is szólva, de ami számomra most a legfontosabb, hogy mielőbb beilleszkedjek, már az edzésmunkát is ideértve. Tisztában vagyok azzal, hogy az egyesületnél a célok kimondottan nagyok, ami viszont a leglényegesebb, hogy ezekből nyernünk is kell valamit.”

A bal oldali védő pozíciójába mindenképpen szeretett volna erősíteni Nenad Bjelica, Leovac pedig igyekezett az utóbbi hetekben is formában maradni, ráadásul úgy, hogy még a Dinamo Zagreb II edzőtáborában is ott volt Porecben. Tapasztalt játékosról van szó, hiszen a két, már említett egyesület mellett futballozott a HNK Rijeka, valamint a görög PAOK színeiben is, előbbivel 2014-ben Horvát, utóbbival 2017-ben Görög Kupa-győztes volt.

Bjelica tartja elképzeléseit: Mijo Caktas után újra egy horvát szinten ismert és elismert játékos került Eszékre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik