MTI 2016.09.02 17:42 Frissítve: 2016.09.02 17:42

Nice: az elnök elismerte, kockáztattak Balotellivel

Mario Balotellinek nincs bérelt helye a kezdők között az OGC Nice labdarúgócsapatában Lucien Favre vezetőedző szerint.

 

„Megmondtam neki, mit várok tőle. Közöltem vele azt is, hogy semmilyen különbséget nem teszek a futballistáim között, csak a legjobbak játszhatnak” – nyilatkozott pénteken Lucien Favre, aki hozzátette, a 26 éves csatár mögött négy nehéz idény áll, ezért ismét kemény edzésmunkára van szüksége.

„Ez egy hosszú folyamat lesz, de fantasztikus képességekkel rendelkezik, eddigi karrierje legszebb napjain bámulatos dolgokat csinált.”

Szerdán jelentették be, hogy Mario Balotelli az FC Liverpooltól a francia élvonalbeli OGC Nice csapatához szerződött. Az Internazionaléban és a Manchester Cityben is szerepelt olasz támadó két éve igazolt a Liverpoolhoz, ám teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, elsősorban botrányos viselkedésével hívta fel magára a figyelmet. Az angol együttes a legutóbbi szezonban kölcsönadta az AC Milannak, ám ott is gyengén teljesített.

A pénteki, nizzai sajtótájékoztatón Balotelli hangsúlyozta, hogy több más európai klubot is visszautasított, mert a francia csapatnál biztosítottnak látja, hogy elegendő játéklehetőséget kap.

„A munkámnak a játékosok fejlesztése is része. Nem tudjuk, hol tart fizikailag, de biztosan sok munkát kell végeznünk, mert ez az alapja a jó futballnak. A többi miatt nem aggódom, mert a technikai képzettsége és a kapu előtti hatékonysága rendben van” – mondta Favre.

Jean-Pierre Rivere klubelnök elismerte, hogy Balotelli viselkedése miatt kockáztattak a szerződtetésével, a csatár viszont kijelentette, számára semmi kockázat nincs, azt viszont bevallotta, hogy az elmúlt két évben fizikai problémák nehezítették a pályafutását.

Egy újságíró rákérdezett: nem lesz-e zavaró számára, hogy a tengerparti városban és környékén számos éjszakai klub működik, de Balotelli erre nem volt hajlandó reagálni.

 

2021.01.17 15:17:21

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Röpködő mínuszok és játékosok, piros lap, mentő, sok-sok kihagyott szentgyörgyi helyzet, CFR-siker.

2021.01.15 10:56:03

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

„Felvette a vállára a keresztet, hogy a legjobb legyen/ a legnagyobb idegen hatalommal szemben.”

2021.01.12 14:40:53

Minden más foci MATYKÓ KÁROLY

A két csoportgyőztes által vívott döntőben a házigazdák Brazíliát győzték le.

2021.01.12 12:34:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Két piros lap is villant a rangadón, a szentgyörgyiek ikszeltek a Craiovával.

2021.01.08 10:58:00

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Castro, Chávez, Morales – ilyen volt az  „isteni” Diego kapcsolata a tekintélyelvű államvezetőkkel.