Német siker francia földön, 1935 után

Vágólapra másolva!
2013.02.06. 23:15
null
Müller (13) és Khedira (6) kulcsszerepet játszott a német sikerben (Fotó: Reuters)
A német labdarúgó-válogatott Thomas Müller és Sami Khedira góljával – Mathieu Valbuena találata ellenében – 2–1-re legyőzte a Stade de France-ban Franciaországot, 1935 óta először győzve riválisa pályáján.

Franciaországban csupán egyszer, 1935. március 17-én tudott eddig nyerni a német válogatott, így nem csoda, hogy a Nationalelf tagjai fogadkoztak a két ország közötti 25. találkozó előtt. A németek egy igen tempós első játékrész után hátrányban vonulhattak az öltözőbe, mert a 44. percben Mathieu Valbuena a lécen csattanó Benzema-szabadrúgást követően a hálóba fejelte a labdát – előnyhöz juttatva a franciákat.

Ez a Lloris-védés sem segített
Ez a Lloris-védés sem segített

Az 51. percben a német válogatott egy kontrát követően egyenlített, a Capoue-labdavesztés után akciót indító Ilkay Gündogan jobbra, Thomas Müllerhez passzolt, aki finoman a hálóba emelt. A Nationalelf gyilkos hatékonyságú kontrával büntette a franciák hibáját.

A gól után Joachim Löw klasszikus center nélküli formációra váltott (Kroosszal váltotta Gomezt), és örülhetett annak, hogy a „csatártalanított” német csapat a 74. percben fordított. A „realos” akció során Sami Khedira perdített Özilnek, aki remek ütempasszt adott vissza, a kilépő Khedira pedig kihasználta a ziccert.

A fáradó franciák mellett több német kontralehetőség is volt, de a Nationalelf ezeket nem fejezte be, így a végén még izgulhatott. A 89. percben nagy kavarodás után a hálóba juttatta a labdát a francia csapat, de hiába, Giroud és Benzema is lesen volt. A 93. percben Benzema előtt Hummels mentett, elhárítva az utolsó gólveszélyt – a németek nagyon hosszú idő után verték meg idegenben ősi riválisukat, így igen jól kezdték a 2013-as évet.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FRANCIAORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1–2
(1–0)
Saint-Denis, Stade de France, 75 000
néző. V: Mazzoleni (olasz)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Koscielny (Rami, a szünetben), Sakho, Evra – Cabaye, Matuidi (Capoue, a szünetben) – Mou. Sissoko (Giroud, 81.), Valbuena (Ménez,86.), Ribéry – Benzema Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
NÉMETORSZÁG: Adler – Lahm, Mertesacker, Hummels, Höwedes – Khedira, Gündögan – T. Müller (L. Bender, 90.), Özil, Podolski (Schürrle, 68.) – Gomes (Kroos, 57.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Gólszerző: Valbuena 44., ill. T. Müller 54., Khedira 74.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik