Monaco: Jardim távozik, Henry is az utódjelöltek között – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.10.10. 08:16
null
A rémes idénykezdet Jardim állásába kerülhet (Fotó: AFP)
Francia lapértesülés szerint Leonardo Jardim, az AS Monaco portugál vezetőedzője közös megegyezéssel távozik a Ligue 1-ben és a Bajnokok Ligájában gyengélkedő csapattól. Utódja Thierry Henry is lehet.

A 2017-ben bajnoki címet szerző Monaco pocsékul kezdte a mostani idényt. Az élvonalban kilenc forduló után csak a 18., osztályozót jelentő helyen áll az együttes, míg a Bajnokok Ligájában – amelyben a 2016–2017-es kiírásban az elődöntőig menetelt – még nem szerzett pontot.

A gyenge szereplés miatt a klub és Jardim úgy döntött, a vezetőedző közös megegyezéssel távozik a csapat éléről – tudta meg a Nice-Matin. A vezetőség és a 44 esztendős szakember szerdán egyeztet a szakítás részleteiről.

A Venezuelában született Jardim 2014 nyarán vette át a Monaco irányítását. Első két idényében egyaránt bronzérmet szerzett a Ligue 1-ben, a harmadikban bajnoki címet és Francia Kupát nyert a hercegségbeliekkel. Jardim tavaly nyáron 2020-ig meghosszabbította szerződését.

A Nice-Matin szerint Jardim utódja akár Thierry Henry is lehet. A játékosként a Monacóban nevelkedő francia szakember jelenleg a belga válogatottnál dolgozik Roberto Martínez szövetségi kapitány segítőjeként, s még nem irányított profi felnőttcsapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik