M. D. 2020.01.21 19:04 Frissítve: 2020.01.21 19:12

MLS: volt MU-csatárral pótolta a Galaxy Ibrát – hivatalos

Bejelentette Javier Hernández szerződtetését a hivatalos honlapján az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) érdekelt Los Angeles Galaxy. A Sevillát elhagyó mexikói támadó hároméves szerződést kötött a kaliforniai klubbal, amelynél ez idő alatt évente hatmillió dollárt tehet majd zsebre.

Javier Hernández az MLS-ben folytatja pályafutását (Fotó: LA Galaxy)

 

A 31 éves, 109-szeres mexikói válogatott csatár – aki 52 találatával a nemzeti együttes gólrekordere – tavaly szeptemberben került a Sevillához, ám az andalúziai klubnál nem találta meg a számításait, 15 tétmérkőzésen csak három gólt szerzett, míg a spanyol bajnokságban kilenc meccsen egyszer volt eredményes. Ráadásul a Sevilla a télen 20 millió euróért megvásárolta Jusszef en-Neszirit a Leganéstől, így Chicharito létszámfelettivé vált.

Lapértesülések szerint a Los Angeles Galaxy nyolc és fél millió eurót fizetett a Sevillának Hernándezért, aki hároméves szerződést írt alá az MLS rekordbajnokánál.

„Azért megyek az MLS-be, hogy játsszak – idézi az LA Times a rutinos támadót, aki pályafutása fénykorában a Manchester Unitedben és a Real Madridban, majd a Bayer Leverkusenben és a West Ham Unitedben is futballozott. – Az emberek azt mondják majd, azért választottam az MLS-t, mert Európában nem jutok már játéklehetőséghez, de a labdarúgásban néha előfordulnak olyan dolgok, melyek irányítása nincs a saját kezedben.”

Chicharito hozzátette, honfitársától, a szintén az LA Galaxyt erősítő Jonathan dos Santostól csupa jót hallott a ligáról, és nagyon várja már, hogy a tengerentúli bajnokságban sok mexikói szurkoló előtt játszhasson.

„Jonathan azt mondta, az MLS nagyon alulértékelt. Hiszem, hogy a játékosok nem visszavonulni jönnek ide” – tette hozzá Hernández.

LA Galaxy on Twitter

Los Angeles has been waiting. @CH14_ is &.2022.11.24 17:30:06

Minden más foci nemzetisport.hu

Igaz, nem volt könnyű kicsikarni a három pontot az emberhátrányban is veszélyesen futballozó Rózsahegy ellen.

2022.11.22 16:13:04

Minden más foci nemzetisport.hu

A Viber szórakoztató és interaktív tippjátékkal ünnepli a labdarúgás legnagyobb eseményét!

2022.11.20 16:27:13

Minden más foci nemzetisport.hu