Marseille: Evrát azonnali hatállyal felfüggesztették

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.11.03. 21:49
null
Nem kizárt, hogy Evra többet nem lép pályára a Marseille-ben (Fotó: AFP)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympique Marseille a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a klub vezetősége azonnali hatállyal felfüggesztette Patrice Evrát, aki a Vitória Guimaraes elleni csütörtöki Európa-liga-mérkőzés előtt fejbe rúgta a csapat egyik szurkolóját.

A francia klub péntek este azt közölte, hogy a válogatott játékost beidézték kihallgatásra, ezt követően döntenek majd a további szankciókról.

Az 1–0-s portugál győzelemmel végződő El-összecsapás előtt a francia együttest elkísérő drukkerek a futballistákat szidalmazták a pálya mellett, mire – a közösségi médiás felületekre felkerült fotók és videók tanúsága szerint – a 36 éves Evra az egyik szurkolót fejen rúgta.

Az erőszakos cselekmény miatt a játékvezető kizárta a mérkőzésről a korábbi Juventus- és Manchester United-védőt, így ő lett az Európa-liga történetének első olyan futballistája, akit már azelőtt kiállítottak, hogy pályára lépett volna.

Az európai szövetség bejelentette, hogy Evrának a következő meccset biztosan ki kell hagynia, de valószínűleg hosszabb eltiltásra számíthat. Az esetleges további büntetésről a szervezet ellenőrző, etikai és fegyelmi bizottsága dönt majd jövő pénteki ülésén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik