S. T. J. 2020.11.26 23:53 Frissítve: 2020.11.27 00:23

Maradonát gyászolja a sportvilág; online interjú Rossival

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

Online interjút adott a Nemzeti Sportnak Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott koronavírussal az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtti napokban megfertőződő, ma már tünetmentes, de még mindig karanténban tartózkodó szövetségi kapitánya. Az olasz szakember évértékelésében elmondta, a tíz hónapos kényszerű szünet után a törökök ellen az elmúlt két esztendő legjobb teljesítményét nyújtotta az együttes, és az a győzelem sokkal többet ért a három pontnál: önbizalmat és hitet adott – Rossi szerint az volt a későbbi sikerek kulcsa. Így lett a roppant nehéz 2020-as esztendő annyira boldog is.

Abraham Frimpong nem számít alapembernek Szerhij Rebrovnál, a Juventus ellen azonban a Ferencváros egyik legjobbja volt. A védelem tengelyében kapott szerepet Torinóban, remek szereléseivel többször tartóztatta fel Cristiano Ronaldóékat. A ghánai futballista kiváló teljesítményt nyújtott a Juve ellen, s a meccs végén a csatát eldöntő gól szerzőjével, Álvaro Moratával cserélt mezt. Nagy kérdés azonban, hogy a hét végén, az MTK elleni örökrangadón pályán lehet-e az atletikus alkatú hátvéd, aki két és fél évvel ezelőtt igazolt az Üllői útra.

Gyerekként hatvan kilométert buszozott, hogy labdarúgó legyen belőle, az ETO-ba egyre-másra érkező idegenlégiósok miatt azonban más sportág után kellett néznie. A váltás klubon belül történt, amit ma már egyáltalán nem bán a 32 éves Dróth Zoltán, akit a legmagasabban jegyzett futsaljátékosként tartanak számon hazánkban. Sportkrém mellékletünk e heti vendégének a románok elleni győztes gólja után egy ország ismerte meg a nevét. A Kajrat Almatiban a világ legjobbjaival focizott, és bár a kecske- és lóhúst nem tudta megszokni, a visszahúzódó kazah emberek segítségét sohasem felejti el.

2021.01.17 15:17:21

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Röpködő mínuszok és játékosok, piros lap, mentő, sok-sok kihagyott szentgyörgyi helyzet, CFR-siker.

2021.01.15 10:56:03

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

„Felvette a vállára a keresztet, hogy a legjobb legyen/ a legnagyobb idegen hatalommal szemben.”

2021.01.12 14:40:53

Minden más foci MATYKÓ KÁROLY

A két csoportgyőztes által vívott döntőben a házigazdák Brazíliát győzték le.

2021.01.12 12:34:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Két piros lap is villant a rangadón, a szentgyörgyiek ikszeltek a Craiovával.