Liga 2: hiába futott az eredmény után a Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.21. 19:12
null
Nem sikerült a pontszerzés a piros-feketéknek (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Hiába zárt kapusak a romániai mérkőzések, van annak előnye, ha egy csapatnak kicsi a stadionja: Csíkszeredában a drótkerítés külső oldalán ismét mintegy 250-en szurkoltak a Petrolul Ploiesti elleni Liga 2-es mérkőzésen, vérbeli meccshangulatot teremtve. A csapat viszont már nem játszott olyan jól, mint két héttel korábban az FCU Craiova ellen, és végig – és végül sikertelenül – futnia kellett az eredmény után a szervezett védelmű és jól kontrázó vendégekkel szemben.

A Petrolul vitatott büntetőből megszerzett gyors vezetés után átengedte a teret az FK-nak, amely azonban nem tudott élni vele: az első félidőben nem is volt kaput találó lövése, csupán Mészáros András, majd Eder González kísérlete ment veszélyesen közel. A vendégek viszont Valentin Balint elfutása után a tizenegyest is értékesítő Armando Vajushi 17 méteres, jobb felső sarokba küldött lövésével duplázták meg előnyüket.

Szünet után egy szerencsésen José Francisco Bauza elé pattanó szabadrúgás nyomán sikerült szépítenie a Szeredának, de a paprikás hangulatú végjáték sokkal inkább szólt egymás, mint a labda rugdosásáról. A 72. percben Balint megkapta második sárga lapját, de a csíki emberelőny alig egy percig tartott, mert a becsúszva a kapust arcon találó János Norbert egyből pirosat kapott. Az FK pedig hiába rohamozott, végül elszenvedte idénybeli első vereségét a feljutásra hajtó Petrolullal szemben.

ROMÁN LIGA 2
4. FORDULÓ

FK Csíkszereda–Petrolul Ploiesti 1–2 (Bauza 57., ill. Vajushi 3., 33. – az elsőt 11-esből)
Az élcsoport: 1. Craiova 10 pont, 2. Rapid 10, 3. Petrolul 9, ...12. Csíkszereda 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik