Liga 2: gólgazdag rangadót nyert az FK Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.28. 13:08
null
Újabb győzelmet aratott a Csíkszereda (Fotók: Pál Zoltán / FK Csíkszereda)
Kezd beindulni az FK Csíkszereda a román másodosztályban, az évadot két vereséggel kezdő székelyföldi csapat öt nap alatt másodszor nyert, és a Steaua után egy újabb felsőházi rájátszásra esélyes, közvetlen riválist győzött le, a Gloria Buzaut.

A bodzavásáriak sorsa az első húsz perc végén pecsételődött meg Csíkszeredában, amikor az addig is kezdeményező FK két perc alatt kétszer is bevette a Honvédnál nevelkedett Relu Stoian kapuját. Előbb Omar El Sawy lőtt kapásból, 20 méterről a bal sarokba (a 18 éves játékosnak ez volt az első találata a felnőttcsapatban), majd egy Kovács Lóránt által elvétett beadásra Petre Ivanovici csapott le, és kissé balról a rövid sarokba küldte a labdát.

A Gloria ugyan szépített az első félidő végén, egy szöglet után, de a második félidő elején visszaállt a kétgólos különbség: Kelemen Dávid fejelte be Peter Gál-Andrezly beadását. A vendégek pedig hiába szépítettek a 66. percben, Matis átlövésével, a csereként beállt középpályás újabb kísérletét már megfogta Gyenge Szilárd. A csíki kapus a végén Wiktorski fejesét is védte – a hetet az utolsó előtti helyen kezdő FK máris a 7. helyen áll a Liga 2-ben.

Liga 2, 4. forduló
FK Csíkszereda–Gloria Buzau 3–2 (El Sawy 16., Ivanovici 18., Kelemen D. 49., ill. Ciobanu 45., Matis 66.)
Csíkszereda: Kelemen Dávid végigjátszotta a mérkőzést, egy gólt szerzett, Jelena Richárd a 73. percig volt a pályán kezdőként. Tajti Balázs, Csala Tibor és Szin Ferenc nem volt a meccskeretben.
Az állás:
1. Selimbar 10 pont, 2. Slobozia 10, 3. Poli Iasi 10, ...6. Buzau 7, 7. Csíkszereda 6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik