Mitrea tizenegyesével nyert, és már hat bajnoki óta veretlen a Sepsi

Vágólapra másolva!
2021.12.12. 16:03
null
A szünetben 1–0-ra vezetett a Sepsi OSK (Fotó: Tókos Csaba)
A Sepsi OSK 1–0-ra legyőzte a Farul Constantát a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 19. fordulójának vasárnapi játéknapján. Az egyetlen, egyben győztes gólt Bogdan Mitrea szerezte tizenegyesből.

 

ROMÁN LIGA 1
19. FORDULÓ
Sepsi OSK–Farul Constanta 1–0
(1–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 2000 néző. Vezette: Coza
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Aganovics, 44.), Ninaj, Mitrea, Ispas (Dumitrescu, 59.) – Éder Gonzalez, Paun – Barbut (Golofca, 59.), Achahbar (Fofana, 70.), Stefanescu – K. Luckassen (Csuncsukov, 70.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Farul: Aioani – Mladen, Larie, Ghita, De Nooijer – Purece (Romario Pires, 60.), Artean, Ciobanu (Chitu, 60.) – Ely Fernandes (Sali, 75.), Jefté (Petre, 39.), Betancor, Pitu (Grameni, 60.). Vezetőedző: Gheorghe Hagi
Gólszerző: Mitrea (7. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Kiváló védekezésével nyert a Farul ellen vasárnap délután a Sepsi OSK a román élvonalban, az immár nyolc tétmérkőzés óta veretlen székelyföldi csapat ezzel már csupán négy pontra van a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől.

A zuhogó esőben kezdődő mérkőzésen a vendégek próbáltak kezdeményezni, de a Sepsi volt az, amely már első lehetőségével élt: Anass Achahbar előreívelt szabadrúgásánál Mihai Aioani, a Farul kapusa a labda helyett Nicolae Paunt ütötte el az ötös határán, a büntetőt pedig Bogdan Mitrea lőtte be egykori csapatának.

Innen kezdve a Sepsi átadta a területet a vendégeknek, viszont a kontráit szünetig egyszer sem tudta végigvinni. Niczuly Roland kapuja viszont többször is veszélyben forgott, Ely Fernandes be is vette a 20. percben, de lesen kapta a labdát, majd két perccel később Jefté Betancor a jobb kapufát találta el, a keresztléc alatt. A Liga 1 góllövőlistáját vezető spanyol csatár azonban egy ütközés után nem tudta folytatni a játékot, agyrázkódás gyanújával vitték kórházba, és nélküle a vendégek támadásainak élessége is csökkent.

A szünet után pedig szinte lövésig sem jutott a Farul, hiába cserélte le Gheorghe Hagi edző a teljes támadósort. A Sepsi viszont ekkor már veszélyesebb ellentámadásokat vezetett, de Catalin Golofca mehetett egyedül kapura, csúnyán mellé lőtt, majd Éder Gonzalez is csak az oldalhálót találta el. A főszerepet így a Sepsi tökéletesen záró védelme vitte, a fel- és beívelt labdákat rendre Mitreáék fejelték el, Niczulynak nem is akadt komoly védenivalója az első olyan idei mérkőzésen, amelyen a székelyföldi csapat a táblázaton előtte álló csapatot vert meg. 1–0

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90+4. perc: A Sepsi védői könnyen hatástalanítják az ellenfél felíveléseit. A csereként beállt Romario Pires még kap egy lapot.

90+2. perc: Gheorghe Hagi, a vendégek trénere is kapott egy sárga lapot.

90+1. perc: Négy perc a ráadás.

88. perc: Az eső továbbra is zuhog, mint az egész meccsen, a Farul pedig még most sem tudja beszorítani a hazaiakat.

84. perc: Hosszabbítással együtt legfeljebb tíz perc van hátra. Zsinórban nyolcadik tétmeccsén maradhat veretlen a Sepsi.

77. perc: Parédés támadás, de nincs gól! Egy újabb remek összejáték után Éder González került lövőhelyzetbe, de mellé tekert.

75. perc: Mindkét csapat elhasználja a cserelehetőségeit, Ely helyett Sali a pályán a Farulnál.

70. perc: Achahbar helyett Fofana, Luckassen helyett Csuncsukov a pályán Sepsinél.

65. perc: Parádés összejátékot mutatott be a Sepsi, a középre tett labdáról azonban centikkel, de lemaradt Luckassen.

63. perc: ZICCER MARADT KI! Kontrázott a Sepsi, Golofca teljesen egyedül vezethette rá a labdát Ajoanira és a Farul kapujára, de jócskán mellé célzott.

60. perc: A Farulnál lement Purece, Ciobanu és Pitu, jött Grameni, Romario Pires és Chitu.

59. perc: Barbut helyett Golofca, Ispas helyett Dumitrescu a pályán a sepsiszentgyörgyieknél.

57. perc: Veszélyes helyen szerzett labdát a Sepsi, majd Luckassen cselezett jól és lövésre lendült a lába, de éppen ekkor szerelték.

51. perc: Aganovics is kapott egy sárga laot.

49. perc: egy szerencsétlen eset után újabb sérülés, ezúttal Ispast kell ápolni a hazaiak oldaláról.

KEZDETÉT VETTE A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

Az első félidőben megsérülő Farul-játékost, Jeftét mentő viszi el, valószínűleg agyrázkódása van.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+1. perc: Három perc a ráadás.

Aganovic a harmadik Sepsi-játékos a pályán, aki korábban játszott az ellenfélnél, Mitrea és Luckassen után.

44. perc: Újabb sérülés, ezúttal a Sepsinél – Dimitrov helyett Aganovics állt be.

39. perc: Adrian Petre állt be a pályát sérülés miatt elhagyó Jefte helyére a vendégeknél.

Jefte Betancor 10 góllal vezeti a Liga 1 góllövőlistátját, bár akciógólt szeptember 25-én szerzett utoljára.

33. perc: Jefte maradt lent, ápolásra szorul.

30. perc: Egy veszélyesen beívelt labda után nem tudtak teljesen tisztázni a Sepsi játékosai, de ezt követően Niczuly magabiztosan védte a tizenhatoson kívülről, Ciobanu által leadott lövést.

26. perc: A vendégek játékosa, Purece kapott sárga lapot.

25. perc: Artean lövi rá mintegy 23 méterről, a labda elmegy a jobb felső sarok mellett.

22. perc: A középen kilépő Jefte 12 méteres, futtából eladot lövése utána labda a jobb kapufáról pattan mellé.

20. perc: Ely Fernades Niczulyt is kicselezve betalált, de a partjelző szerint lesen kapta a labdát. A visszajátszások alapán erősen határeset.

Közben hivatalosan is megerősítették, hogy 2000 néző foglal helyet a stadionban.

14. perc: Catalin Anghel, a Farul másodedzője kap sárga lapot, reklamálásért.

12. perc: Ciobanu próbálkozik a tizenhatos vonaláról, középről, de méterekkel lövi mellé és fölé is a labdát.

11. perc: Niczuly is rosszul jön ki egy beadásra, Jefté forudlásból leadott, gyenge lapos lövésére azonban visszaér.

Bogdan Mitrea 2013 és 2016 között a Viitorul (a Farul korábbi meve) játékosa volt, 86 mérkőzésen 19 gót szerzett a tengerparti klubnan.

Ez volt az első 11-es ebben a Liga 1-es évadban, amit a Farul ellen ítéltek.

7. perc: Mitrea ballal a bal alsóba lő, VEZET A SEPSI 1–0-RA!

6. perc: TIZENEGYESHEZ JUT A SEPSI OSK! Előreívelt szentgyörgyi szabadrúgás után a kapujából kifutó Aioani letarolja Paunt, a játékvezető böntetőt ítél.

1. perc: Zuhog az eső, piros-fehérben a Sepsi, kék mezben és fehér nadrágban a Farul. Nagyjbából 2000 néző van a stadionban.

Elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A rájátszás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszik a Sepsi OSK a román élvonalban, mert egy Farul elleni sikerrel végképp felzárkózhatna a középmezőnyhöz.

A legutóbbi hét bajnoki és kupamérkőzésén veretlen székelyföldi együttes idén már kétszer is találkozott a konstancai együttessel, mindkétszer idegenben: az augusztus 9-én rendezett bajnoki találkozót a Farul nyerte 1–0-ra, a szeptember 22-i Román Kupa-összecsapást viszont a Sepsi, ugyanilyen arányban.

A Hagi Akadémia korábban Viitorul néven szereplő felnőttcsapata a hetedik helyen áll a Liga 1-ben, de elsősorban hazai pályán gyűjti a pontjait: idegenben 9 találkozóból csak egyet tudott megnyerni.

ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT A SEPSI OSK–FARUL CONSTANTA LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik