Három gyors gól egymást követően – otthon nyert a Sepsi OSK

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.05.08. 13:30
null
Szoros mérkőzést nyert meg a Sepsi OSK (Fotó: Fekete Lehel/SEPSI OSK)
Hiába egyenlített tíz percen belül a Sepsi OSK első gólja után a Chindia, a szentgyörgyiek így is 2–1-re diadalmaskodtak a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) rájátszásában, az osztályozó csoport 8. fordulójában.

 

 

ROMÁN LIGA 1
RÁJÁTSZÁS, OSZTÁLYOZÓ CSOPORT
8. FORDULÓ
Sepsi OSK–Chindia Targoviste 2–1
(0–0)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi OSK Aréna, 4100 néző, Vezette:Radu Petrescu
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Balasa, Mitrea, Dumitrescu – Vasvari (Golofca, 61.), Paun – Barbut (Askovszki, 75.), Aganovic (Fofana, 84.), Stefanescu (Fülöp, 84.) – Tudorie (Luckassen, 61.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Chindia: Cabuz – Butean (Celea, 9.) Capusa, Iacob, Dinu – A. Serban (Ionita, 75.), Dulca (Sila, 75.), Passaglia, Popadiuc (Martac, 83.) – Chamed (Cherchez, 83.), Florea. Vezetőedző: Emil Sandoi
Gólszerző: Aganovic (60.), Golofca (71.), ill. Chamed (69.)

ÖSSZEFOGLALÓ

 

Továbbra is mindkét európai kupaszerepléshez vezető utat nyitva tartja a Sepsi OSK, miután a Chindia Targoviste legyőzésével feljött a Liga 1 alsóházának második, Európa-konferencialigáért vívott selejtezőt érő helyére.

Az idény utolsó hazai mérkőzése a vártnál keservesebbre sikerült a székelyföldi csapat számára. Négy nappal az Universitatea Craiova elleni Román Kupa-elődöntő előtt Cristiano Bergodi edző nem pihentetett, viszont egy olyan ellenféllel került szembe, amelynek csak a győzelem jelentette az utolsó esélyt az osztályozó nélküli bennmaradásra.

A gólszegény mérkőzéseket játszó, védekező stílusú csapatként elkönyvelt Chindia pedig ezúttal az első percektől kezdve rácáfolt hírnevére, és belement a nyíltsisakos küzdelembe. Doru Popadiuc és Daniel Florea tesztelték elsőként Niczuly Roland, szentgyörgyi kapus reflexeit, míg a lassan bemelegedő Sepsinek kellett húsz perc az első helyzetekhez. Az első félidő legnagyobb helyzete így is a vendégek előtt adódott, Niczuly vállal védte a középen kilépő Juan Pablo Passaglia lövését, míg a hazai lövések java mellé vagy fölé ment, egyedül Nicolae Paun fejesét kellett védenie Catalin Cabuznak.

A szünet után át tudta venni az kezdeményezést a Sepsi, és kapuja elé szegezni a Chindiát, aminek meg is lett az eredménye: Marius Stefanescu középre tett labdáját Adnan Aganovic lőtte hét méterről a bal alsó sarokba. Erre ugyan még volt válasza a vendégeknek, Nasser Chamed lőtte ki tökéletesen távolról a jobb alsó sarkot, de két perccel később egy sorfalban elakadó targoviste-i szabadrúgás után Catalin Golofca egy 70 mézteres szóló után újra előnyhöz juttatta a Sepsit. Az ideges hangulatú végjátékban futball már nem nagyon volt, sárga lap annál több – a reklamáló Bergodit pedig ki is állították. A Sepsinek azonban meglett a győzelem és a 8. hely, amelyet egy hét múlva, a FCU Craiova elleni idegenbeli mérkőzésen kell majd megőriznie.

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: Vége a mérkőzésnek.

90+5. perc: Ionita lebirkózta Luckassent, ami után a holland támadó nekiugrott ellenfelének, ezért pedig sárga lapot kapott.

90+2. perc: A vendégek másodedzője, Valentin Nastase sárga lapot kap.

90+1. perc: Cristiano Bergodi a pályára belépve reklamált túl hevesen, ami után piros lapot kapott.

ÖT PERC A RÁADÁS

90. perc: Mitreát rántotta vissza Florea, jár is érte a sárga lap.

88. perc: Sila a tizenhatos bal oldaláról próbálkozott, a labda Dimitrov lábai között még átjutott, de nem találta el a kaput.

86. perc: Askovszki 24 méterről próbálkozik, de lapos lövését Cabuz védeni tudja.

84. perc: Ismét cserélnek a hazaiak: ezúttal Stefanescu helyére Fülöp István, míg Aganovic helyett Fofana áll be.

83. perc: Popadiuc és Chamed számára is véget ért a mérkőzés, a helyükre Martac és Cherchez érkezik.

77. perc: Golofca mintegy 26 méteről lő a bal sarok mellé.

75. perc: Barbut helyett Askovszki érkezik a hazaiaknál, míg a vendégeknél Dulca és Serban hagyja el a pályát, Sila és Ionita pedig érkezik.

73. perc: Luckassen próbált lefordulni Celeáról, de a védő blokkolta a lövést.

71. perc: A vendégek gólszerzője, Chamed is „besárgul".

71. perc: GÓÓÓÓL! Nem tartott sokáig a vendégek öröme, hiszen a csereként beállt Catalin Golofca 70 méteres vágtába kezdett, majd 18 méterről lőtt, és a labda egy védőn megpattanva Cabuz kapujában kötött ki. 2–1

70. perc: Balasa sárga lapot kap.

69. perc: GÓL! Saját térfelükön adták el a labdát a hazaiak, Nasser Chamed pedig köszönte a lehetőséget és 26 méterről a jobb alsó sarokba lőtt úgy, hogy az pont Niczuly keze mellett ment el. 1–1

63. perc: Barbut takarásból, jobbról rácsavarta a labdát a kapura, de a jobb kapufáról mellé pattant a próbálkozása.

61. perc: Kettős csere a hazaiaknál: Tudorie és Vasvari számára véget ért a mérkőzés, Luckassen és Golofca érkezik.

60. perc: GÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Sepsi. Stefanescu balról, az alapvonal mellől adott középre, Aganovic pedig a rövid oldalon érkezett, és hét merről a hosszú sarokba lőtte a labdát. 1–0

50. perc: Nasser Chamed 25 méterről próbálkozott, de a becsúszó Paun lábán megpattanva fölé ment a labda.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

45+2. perc: Véget ért az első félidő.

45+2. perc: Popadiuc próbálkozott a tizenhatos vonaláról, de nem találta el a kaput.

KÉT PERC A RÁADÁS

43. perc: Aganovic beadását a kapunak háttal álló Stefanescu fejeli fölé.

42. perc: Popadiuc szabadrúgása elakad a szentgyörgyi sorfalban, amiből kontrázni is tudnak a hazaiak, de Tudorie fejese mellé ment.

41. perc: Paun kap sárga lapot, hiszen Dinut épp a lövés pillanatában buktatta 30 méterre a kaputól.

39. perc: Dulca a bal oldalon megelőzi Dimitrovot, az ötös oldalvonaláról estében lő, de Niczuly zárja a szöget és hárít. A szögletnél Iacob érkezett a rövid oldalon, de méterekkel a kapu fölé fejelt.

38. perc: Aganovic szorul ápolásra.

34. perc: A vendégek első sárgáját is kiosztja a játékvezető: Andrei Serban rántotta le Tudorie-t.

33. perc: A mérkőzés első sárga lapját Stefanescu kapta, miután felrúgta Dulcát.

32. perc: Stefanescu ívelt előre egy szabadrúgást Paun irányába, aki 10 méterről kapura fejelt, de Cabuz látványos vetődéssel hárította a lecsapódó labdát.

30. perc: Vasvari 25-26 méterről, kissé jobbról lőtt, de a labda centikkel a jobb felső sarok mellett suhant el.

26. perc: Popadiuc balról ívelt Florea felé, aki 12 méterről, két hazai védő szorításában is fejelni tudott, de a bal alsó sarok mellett ment el a labda.

25. perc: Balasa jó 30 méterről próbálkozik, de nagyon fölé megy a lövés.

23. perc: Paun átlövése elakad egy védőben, de így is Barbut elé pattan a labda, aki 11 méterről lőtt, de csak a félrehúzódni próbáló Tudorie hátát találta el.

20. perc: Dulca indítja a középen kiugró Passagliát, akinek már csak Niczulyt kellett volna átvernie, de 11 méterről a kapus vállát találta el.

18. perc: Balasa indítása megtalálja Tudorie-t a tizenhatoson belül, de a becsúszó Celea blokkolja a lövést. Stefanescu végezhetett el ezután egy szögletet, Mitrea fejét találta meg, de a labda a háló tetején landolt.

14. perc: Florea a felezővonalról próbálja meg átemelni a kinn álló Niczulyt, de egy arasznyival a kapu fölött száll el a labda.

Daniel Celea, a vendégek frissen becserélt játékosának nem ismeretlen a szentgyörgyi együttes, hiszen 2020-ban még a Sepsi játékosa volt, és 12 mérkőzésen pályára is lépett.

10. perc: Florea a tizenhatos vonaláról, balról célozza meg Niczuly kapuját, de a kapus elcsípte a rövid alsó sarok felé tartó labdát.

9. perc: Ahogy az várható volt, Butean elhagyja a pályát, Celea érkezik a helyére.

9. perc: Chamed íveli be jobbról a labdát, a túloldalon érkező Popadiuc kapásból lő, de Niczuly védi a próbálkozást a rövid saroknál.

8. perc: Ápolás miatt áll a játék, Buteanhoz jött be a vendégek orvosa. Úgy néz ki, cserélni kell a játékost.

A Sepsi piros-fehérben, a Chindia kékben lép pályára. Érdekesség, hogy a játékosok kísérői a Dinamo Kijev U19-es csapatának játékosai, akik egy sepsiszentgyörgyi tornán szerepelnek a napokban.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI OSK–CHINDIA TARGOVISTE LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik