Liga 1: kulcsjátékosa nélkül lép pályára a Sepsi a Dinamo ellen

Vágólapra másolva!
2021.10.31. 10:00
null
Niczuly Roland nem léphet pályára Dinamo ellen (Fotó: sepsiosk.ro)
A bajnokságban hónapok óta nyeretlen csapatok csapnak össze vasárnap Sepsiszentgyörgyön.


Bár a román élvonal küzdelmei még csak az alapszakasz felénél tartanak, a Sepsi kiesési helyosztót játszik vasárnap délután: a tabella 14. helyén álló székelyföldi csapat a 15. Dinamót fogadja, a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt zárt kapus a mérkőzés. Mindkét együttes hónapok óta nyeretlen a Liga 1-ben: a bukarestiek a 3., a szentgyörgyiek az 1. fordulóban győztek legutóbb.

A nyár óta tartozásai miatt ismét csődvédelem alatt álló Dinamo ellen rendszerint jól megy a Sepsinek, amely az elmúlt két évben játszott négy egymás elleni találkozóból hármat is megnyert, legutóbb februárban pedig gól nélküli döntetlent ért el Bukarestben. A szentgyörgyi csapatnak ráadásul a héten végre sikerélménye is volt, a Román Kupában a FCU Craiova ellen (1–0), miközben a 18-szoros bajnok utolsó perces góllal abban a sorozatban is elbukott a FC Argessel szemben (1–2). A kupában kedden játszó Dinamo két nappal többet készülhetett a vasárnapi mérkőzésre, mint a kolozsvári bajnoki, majd szörényvári kupamérkőzése miatt hat napig úton levő, csupán pénteken hazaérő háromszéki együttes.

A Sepsiben a hosszabb ideje sérült középpályások, Gabriel Vasvari, Fülöp István és Rajko Rep mellett az eddig az idény valamennyi meccsén védő, a csütörtöki kupamérkőzés végén kiállított Niczuly Roland sem játszhat. A helyén Razvan Began alighanem bemutatkozhat a Liga 1-ben. A nyáron igazolt 25 éves kapus – bár a kolozsvári CFR nevelése – eddig csak a másodosztályban védett, Nagyváradon, Suceaván, majd tavaly az osztályozóig jutó Dunarea Calarasi-nál.

LIGA 1
14. FORDULÓ
Vasárnap

16.30: Sepsi–Dinamo – élőben az NSO-n

Az élcsoport:  1. CFR 36 pont, 2. Universitatea Craiova 28 pont, 3. FCSB 24 pont (12 mérk.), ...14. Sepsi 10 pont (13 mérk.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik