Libertadores-kupa: óriási fordítás 0–3-ról, először döntős a Lanús!

Vágólapra másolva!
2017.11.01. 09:46
null
A Lanús háromgólos hátrányból jutott be a döntőbe (Fotó: AFP)
Története során először jutott be a Libertadores-kupa döntőjébe az 1915-ben alapított Lanús, mivel 4–3-as összesítéssel kiejtette a háromszoros győztes River Plate-et. Mindezt úgy, hogy a River összesítésben három góllal is vezetett…

Az elődöntő első mérkőzésén a River 1–0-ra nyert otthonúgy, hogy a Lanúsnak kaput eltaláló lövése sem akadt. Aztán a visszavágón a 2015-ös aranyérmes csapat a 23. percben már 2–0-ra vezetett, s fél lábbal szinte már a fináléban érezhette magát.

Csakhogy a Lanús a szünet előtt szépített (a párharc során első kaput eltaláló lövéséből…), majd a második félidő első percében és bő negyedórával később ismét betalált. A 69. perctől pedig továbbjutásra állt, és a River nem tudott már magán segíteni.

A kétszeres argentin bajnok Lanús – amely a Riverhez hasonlóan Buenos Aires-i – fennállása során először jutott be a legrangosabb dél-amerikai sorozat döntőjébe. Egyben a Lanús lett az első együttes, amely Libertadores-kupa-mérkőzésen 0–2-ről legalább két góllal győzött a rendes játékidőben – ezzel kiharcolva a továbbjutást.

A River játékosai alig hitték el, mi történt – lehet, némely Lanús-futballista is így volt ezzel (Fotó: AFP)
A River játékosai alig hitték el, mi történt – lehet, némely Lanús-futballista is így volt ezzel (Fotó: AFP)


A Lanús a november végi döntőben a Barcelona–Gremio párharc győztesével találkozik. Az első mérkőzésen a brazil Gremio 3–0-ra nyert Ecuadorban – persze a Lanús bravúrját látva tudjuk, talán még a háromgólos előny sem garancia semmire.

A két mérkőzésből álló finálé első, november 22-i meccsén a Lanús lesz idegenben, majd egy héttel később hazai pályán játssza a visszavágót.

A VISSZAVÁGÓ ÖSSZEFOGLALÓJA:



LIBERTADORES-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Lanús (argentin)–River Plate (argentin) 4–2
Továbbjutott: a Lanús, 4–3-as összesítéssel
Csütörtökön:
0.45: Gremio (brazil)–Barcelona Guayaquil (ecuadori)
Az első mérkőzésen: 3–0



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik