Libertadores-kupa: micsoda feltámadás! Jó esély van a River–Boca döntőre!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 08:08
Az argentin River Plate jutott be a Libertadores-kupa döntőjébe azt követően, hogy őrületes hajrával kiejtette a címvédő brazil Gremiót. A másik ágon a River ősi riválisa, a Boca Juniors kétgólos előnyről várja a Palmeiras elleni visszavágót.

A dél-amerikai elitsorozatot legutóbb 2015-ben megnyerő River az első mérkőzésen egygólos hátrányba került, majd a visszavágón a Gremio összesítésben már 2–0-ra vezetett – egészen a találkozó 82. percéig. Akkor az argentinok szépítettek (vitatható, talán Rafael Borré kezéről bepattanó góllal), majd a 95. (!) percben Gonzalo Martínez értékesítette a videózás és hosszas reklamálás után megítélt büntetőt, ezzel idegenben szerzett több góllal a River jutott be a novemberi fináléba.

EZÉRT ÍTÉLT TIZENEGYEST A JÁTÉKVEZETŐ



Amikor a játékvezető, az oroszországi világbajnokságon a francia–belga elődöntőt vezető, uruguayi Andrés Cunha a hajrában a tizenegyespontra mutatott, a Gremio-játékosok felháborodtak. Bressan reklamálásért megkapta második sárgáját, így tíz emberre fogyatkozott a hazai csapat. A lefújás után a játékvezetőket rendőrök állták körbe, a brazil játékosok a meccset követően is Cunhával pöröltek.

A Gremio később jelezte, megóvja a mérkőzést a dél-amerikai szövetségnél, mert a vendégek vezetőedzője, az eltiltását töltő Marcelo Gallardo utasításokat adott a játékosainak. A szakvezető elismerte, hogy a szankció ellenére bement az öltözőbe, de közölte, nem bánta meg, amit tett.

RENDŐRI VÉDELMET KAPTAK A JÁTÉKVEZETŐK



Ezzel jó esély van arra, hogy a történelem során először a dél-amerikai futball legnagyobb rangadóját, a Superclásicóként ismert River–Boca összecsapást rendezzék meg a döntőben.

A másik ágon ugyanis a Boca az első meccsen 2–0-ra legyőzte a Palmeirast hazai pályán. A visszavágó magyar idő szerint csütörtök hajnalban, 1.45 órakor kezdődik.

A két legnépszerűbb és legsikeresebb argentin klub még sohasem találkozott egymással a Libertadores-kupa fináléjában. A legjobb négy között kétszer csapott össze, legutóbb 2004-ben.

A Libertadores-kupa döntője két mérkőzésből áll. Az első felvonásra november 7-én a River Plate otthonában, a Monumentalban kerül sor, a visszavágónak három héttel később a Boca Juniors vagy a Palmeiras stadionja ad majd otthont.

HANGROBBANÁS A DÖNTŐT ÉRŐ GÓL UTÁN

River Plate on Twitter

De penal, en tiempo de descuento y con toda la calidad. ¡El Pity Martínez! #LaFuerzaDelMasGrande #VamosRiver https://t.co/yW4YG9PWHV



LIBERTADORES-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Gremio (brazil)–River Plate (argentin) 1–2
(Léo Gomes 36., ill. Borré 82., G. Martínez 95. – 11-esből)
Továbbjutott: a River Plate, 2–2-es összesítéssel, több idegenben szerzett góllal
A MÁSIK ÁGON
Palmeiras (brazil)–Boca Juniors (argentin)

Az első meccsen: 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik