Parkolóig kergetett bíró, az év szögletvariációja és Messi szerződésajánlata

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2021.12.28. 12:58
null
Nem lettünk volna a játékvezető helyében (Fotó: Sky Sports/Twitter)
2021-ben is számos olyan történet volt a sportvilágban, amely megnevettette olvasóinkat. Az év utolsó napjain négyrészes sorozatunkban ezekből a sztorikból elevenítjük fel a legmulatságosabbakat. Az első részben láthatják az év szerződésajánlatát, amelyet Lionel Messi kapott, egy szürreális szögletvariációt is megmutatunk, valamint azt a játékvezetőt, akit Bulgáriában egészen a parkolóig kergettek a játékosok és a berohanó nézők. A kézilabda szerelmeseit pedig Henny Reistad győzelmi dalával örvendeztetjük meg. A norvég játékos a Bajnokok Ligája fináléjának díjátadóján vette kezébe a mikrofont.

Kezdjük a játékvezetővel, aki idő előtt kényszerült elhagyni a pályát. Még márciusban számoltunk be arról a Sky Sportsra hivatkozva, hogy egy bolgár labdarúgó-mérkőzésen elszabadultak az indulatok. Az alábbi felvételen az látható, hogy a zöld mezesek egyik játékosa nehezményez valamit a bírónál, aki ennek következtében sárga lapos figyelmeztetésben részesíti őt. Ez pedig olaj volt tűzre…


Miután a zöld mezes játékos többször is megpróbálta megütni a játékvezetőt, a bíró jobbnak látta, ha menekülésre fogja a dolgot. Az események hatására többen is beszaladtak a pályára, üldözőbe vették a játékvezetőt, aki ezért úgy döntött, a 21. percben félbeszakítja a mérkőzést. Az indulatok azonban tovább fokozódtak, így végül a bíró a parkoló felé vette az irányt.

Lionel Messi a PSG-t választotta, de volt más ajánlata is (Fotó: Getty Images)
Lionel Messi a PSG-t választotta, de volt más ajánlata is (Fotó: Getty Images)

Az év egyik legmegdöbbentőbb távozása Lionel Messi nevéhez fűződik, aki 20 év után lett a nyáron szabadon igazolható, miután lejárt a szerződése az FC Barcelonánál. Az immár hétszeres aranylabdás klasszis a Paris Saint-Germainben kötött ki, de Brazíliába is kerülhetett volna, ha elfogad egy igen furcsa ajánlatot.

A magát a világ legrosszabb csapatának tartó brazil Íbis nem sokat tétlenkedett, miután Messi szabadon igazolhatóvá vált: bejelentette, szívesen látná soraiban őt, ám az argentin extraklasszisnak nagyon különleges feltételeknek kellett volna megfelelnie ahhoz, hogy az együttes tagja lehessen.

A Pernambucóban található klub a Twitter-oldalán büszkén emelte ki, hogy az Íbis Sport Club három éve és 11 hónapja nem tudott mérkőzést nyerni, amivel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.


Lionel Messi csupán néhány órája volt szabadon igazolható, amikor a brazil klub vezetői bejelentkeztek az argentin világsztárért. Noha a Barcelona legendája már 34 éves, 15 éves szerződést kínáltak neki, amely rögvest érvénybe lépett volna. A fizetését az eredményesség után kapta volna meg, ugyanakkor a klub leszögezte, nem rúghat sok gólt, mert akkor elköszönnek tőle. Hangsúlyozták, nem lehetnek bajnokok, mivel imádnak kikapni.

A klub legendás játékosa, aki sohasem rúgott gólt (Fotó: ole.com.ar)
A klub legendás játékosa, aki sohasem rúgott gólt (Fotó: ole.com.ar)

A 10-es mezt nem viselheti, mert az Mauro Shampooé, aki a klub legendás játékosa volt 1987 és 1995 között. Ezt azzal „érdemelte ki”, hogy ebben az időszakban egyetlenegy gólt sem tudott szerezni.

A legbizarrabb kikötés a hat pontból álló szerződésben viszont az volt, hogy Messinek az aláírás érdekében háromszor is meg kellett volna esküdnie egy tükör előtt, hogy Pelé jobb Maradonánál.


A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga 2.) a Karlsruhe minden idők egyik legérdekesebb szögletvariációját mutatta be tavasszal a Jahn Regensburg ellen.

A kommentátor reakciója mindent elárul (Fotó: Getty Images)
A kommentátor reakciója mindent elárul (Fotó: Getty Images)

A sarokrúgás előtt hat Karlsruhe-játékos állt meg a tizenhatos oldalvonalánál, akik innen kezdtek el egységesen sprintelni a kapu előterébe. A látvány annyira mulatságos volt, hogy még a német kommentátor is hangosan felnevetett. A vendégeket is meglepte a rendhagyó figura, hiszen annak ellenére, hogy mindenki hátrajött tőlük a szöglethez, a labda egy hazai játékos fejese után hagyta el a játékteret.

A női kézilabda Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírásának döntőjében a Vipers Kristiansand kiváló teljesítménnyel, magabiztosan nyert a Brest Bretagne ellen az ellenállhatatlan Henny Reistad vezérletével. A 22 éves norvég játékos azonban nemcsak a pályán nyújtott emlékezeteset, hanem a díjátadón is az éneklésével – derült ki az EHF videójából.

Henny Reistad (a mikrofonnal), ahogy a győztesek dalát énekli (Fotó: EHF Champions League/Twitter)
Henny Reistad (a mikrofonnal), ahogy a győztesek dalát énekli (Fotó: EHF Champions League/Twitter)

Csapattársai szerint Reistad imád énekelni, még a zuhany alatt is dalra fakad, noha nem neki van a legszebb énekhangja a világon.

„Henny Reistad sokoldalú tehetség…, várjunk csak! The Voice, kérlek, adjunk neki egy esélyt!” – fűzte hozzá humorosan a videóhoz az európai szövetség (EHF) Bajnokok Ligájával foglalkozó Twitter-oldala.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik