Labdarúgás: fölényes gödöllői siker a Pest Megyei Szuperkupa döntőjében

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 15:02
null
A Gödöllő könnyedén nyerte meg a Pest Megyei Szuperkupa döntőjét (Fotó: Sipos Hajnalka)
Vasárnap délután Tápiószentmártonban, az Aranyszarvas Sportegyesület közelmúltban megújult sporttelepén került sor a 10. Pest Megyei Szuperkupa döntőjére a Pest megyei I. osztály címvédője, a Gödöllői SK és a Pest Megyei Kupa idei győztese, a Bugyi-OBO SE között.

A Szuperkupa-döntőt megelőzően a megjelent egyesületek képviselői a Kincsem Lovasparkban ligaértekezlet keretében kaptak tájékoztatást a 2022–2023-as versenyév legfontosabb változásairól.

A mintegy 500 néző előtt megrendezett találkozón a gödöllőiek nem sok kétséget hagytak a győztes kilétét illetően, hiszen a 11. percben már 3–0-ra vezettek Barabás Ádám, Miknyóczki Balázs és Tóth-Ilkó Áron találataival. A februárban országos tornát nyerő Pest megyei amatőrválogatott gerincét adó gödöllői együttes a folytatásban sem vett vissza, az első játékrészben Mudroch Mendel volt még eredményes, így 4–0-t mutatott az első félidő után az eredményjelző.

A találkozó szünetében három egyesület, a Bugyi, a Monor és a Nagykáta ünnepélyes keretek között vehette át a sikeres klubakkreditációért járó tanúsítványt. A fordulás után Reznek Donát révén újabb gólt szerzett Győri Zoltán csapata, a hajrában pedig Czili Bence szépítő gólja állította be az 5–1-es végeredményt, amely a Gödöllői SK történetének első Pest Megyei Szuperkupa-győzelme volt.

Az ünnepélyes eredményhirdetés során Tóth László, a házigazda Aranyszarvas SE elnöke és Benkő Tamás, Pest megyei igazgató adták át a díjakat. A hétvégi, I. osztályú bajnoki rajtra készülő két együttes szeptember 4-én, a 3. fordulóban találkozik majd egymással a Bugyi-OBO pályaválasztása mellett.

A 10. Pest Megyei Szuperkupa-döntő jegyzőkönyve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik