Labdarúgás: fellebbezett a világbajnok amerikai női válogatott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.09. 19:14
Fellebbezett a bíróságon a világbajnok amerikai női labdarúgó-válogatott, amely azt szeretné elérni, hogy a férficsapat tagjaival azonos fizetést kapjon.

A kaliforniai törvényszék egy hete utasította el az együttes keresetét. R. Gary Klausner bíró indoklásában azt írta, a női válogatott tagjai mérkőzésenkénti bontásban, illetve összességében is több pénzt kaptak a sérelmezett időszakban, mint a férficsapat játékosai. A bíró ugyanakkor azt is megállapította, hogy a labdarúgók orvosi, utazási és edzéskörülményei nem azonosak a két nem esetében, így ebben az ügyben június 16-ra meghallgatást rendelt el.

„Soha nem adjuk fel az egyenlő bánásmódért vívott harcot” – írta az ítélet után a tavaly a világ legjobbjának megválasztott csapatkapitány, Megan Rapinoe.

Az 1991-ben, 1999-ben, illetve a legutóbbi két alkalommal (2015, 2019) világbajnok labdarúgók az egyenlő fizetésről szóló törvényre hivatkozva mintegy 66 millió dollárt szeretnének kapni a szövetségtől. A válogatott tagjai évek óta küzdenek a szövetséggel, az elmúlt időszakban rengeteg híresség, egykori kiváló sportoló, illetve politikus állt ki az ügyük mellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik