Konföderációs Kupa: nem lesz balhé a vb-főszervező szerint

Vágólapra másolva!
2017.06.14. 16:12
Alekszej Szorokin, a 2018-as labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának vezetője szerint a szombaton kezdődő Konföderációs Kupán nem ismétlődik meg a tavalyi marseille-i eset, amikor angol és orosz huligánok összecsaptak a franciaországi Európa-bajnokságon.

„A huligánok rendbontás esetén azonnali, az orosz törvényeknek megfelelő büntetésre számíthatnak” – mondta Szorokin a német Sport Bildnek. Az orosz belügyminisztérium a múlt héten csaknem kétszáz nyilvántartott huligánt tiltott ki a Konföderációs Kupa, valamint a világbajnokság mérkőzéseiről.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a szombaton kezdődő labdarúgó Konföderációs Kupát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A vb-főszervező a Konföderációs Kupára olyan biztonsági intézkedéseket ígért, amelyet garanciának érez arra, hogy a 2016-os kontinensviadalon történt szurkolói összecsapás nem ismétlődik meg.

Marseille-ben a francia rendőrségnek vízágyút és könnygázt kellett bevetnie az indulatok megfékezésére. Szorokin szerint hasonló jelenetek Oroszországban nem lesznek.

„Az orosz válogatott mérkőzései iránt nagy az érdeklődés, de mivel a többi válogatottat nem sok drukker kíséri el, így várhatóan lesznek nem telt házas mérkőzések” – folytatta a vb-főszervező, aki konkrét számok nélkül kitért a Konföderációs Kupa jegyeladási mutatóira. Hozzátette, a világbajnokságot illetően bizakodó.

Három nappal a Konföderációs Kupa rajtja előtt orosz források szerint a 695 ezer jegy 30 százalékának nincs gazdája.

A szombaton kezdődő és július 2-ig tartó Konföderációs Kupán – a jövő évi világbajnokság főpróbáján – az A csoportban az orosz, a portugál, az új-zélandi és a mexikói válogatott szerepel. A másik négyesbe Németország, Ausztrália, Chile és Kamerun került. A meccseket Moszkvában, Szentpéterváron, Szocsiban és Kazanyban rendezik.

10. KONFÖDERÁCIÓS KUPA – MENETREND, KERETEK, EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik