Klub-vb: negyedmillió dollárt ér a döntőbe jutás az Al-Hilal játékosainak

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 14:26
null
Az Al-Hilal játékosai százmillió forintért is harcolnak (Fotó: Getty Images)
Al-Valíd bin Talál szaúdi herceg fejenként 266 500 dolláros (96.5 millió forint) bónusszal jutalmazza meg az Al-Hilal labdarúgócsapatának játékosait, miután az együttes kedd este meglepetésre legyőzte a brazil Flamengót a marokkói klubvilágbajnokság elődöntőjében.

A herceg lelkes és ismert szurkolója a szaúdi csapatnak, és a közösségi médiában tett bejelentése szerint ugyanekkora összeget utal majd minden egyes futballistának, ha a szombati fináléban is diadalmaskodnak.

Az SSC szaúdi sportcsatorna beszámolója szerint az arab ország sportminisztérium félmillió riálos (133 ezer dollár) prémiumot fizet az al-Hilal labdarúgóinak a Flamengo felett aratott 3–2-es siker elismeréseként.

A szaúdi együttes a fináléban a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid, valamint az egyiptomi al-Ahli szerda (ma) esti elődöntőjének győztesével mérkőzik meg.

Szaúdi csapat korábban még soha nem szerepelt a klub-vb döntőjében, és a közel-keleti ország kormánya ezt újabb sportszakmai sikerként könyvelte el a katari vb-n a későbbi győztes argentinok felett aratott válogatott sikert követően.

Az Al-Hilal a szaúdi válogatott Szalem al-Davszari két, tizenegyesből szerzett góljával, valamint Luciano Vietto találatával verte meg a Flamengót, amely a második félidőben emberhátrányban játszott a középpályás Gerson szünet előtti kiállítása miatt.

Vitor Pereira, a brazil alakulat edzője elsősorban a játékvezetőket okolta a vereségért, s a kedd esti, Tangerben tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, készen álltak megküzdeni az al-Hilallal, de nem tudtak mit kezdeni "a klub-vb színvonalához méltatlan bíráskodással."

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, MAROKKÓ
ELŐDÖNTŐ
Flamengo (brazil)–Al-Hilal (szaúdi) 2–3
(Pedro 20., 90+1., ill. Sz. al-Davszari 4., 45+9. – mindkettőt 11-esből, Vietto 70.)
Kiállítva: Gerson (45+8., Flamengo)

SZERDÁN
20.00:Al-Ahli (egyiptomi)–Real Madrid (spanyol)– élőben az NSO-n!

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG 2022, MAROKKÓ
1. FORDULÓ
Február 1., Tanger
Al-Ahli (egyiptomi)–Auckland City (új-zélandi)3–0
2. FORDULÓ
Február 4., 15.30, Rabat
Vidad Casablanca (marokkói)–Al-Hilal (szaúd-arábiai)1–1 – 11-esekkel 1–3
Február 4., 18.00, Tanger
Seattle Sounders (amerikai)–Al-Ahli0–1
ELŐDÖNTŐ
Február 7., 20.00, Tanger
Flamengo (brazil)–Al-Hilal2–3
Február 8., 20.00, Rabat
Real Madrid (spanyol)–Al-Ahlix–x
A 3. HELYÉRT
Február 11., 16.30, Rabat
az elődöntő veszteseix–x
DÖNTŐ
Február 11., 20.00, Rabat
az elődöntő győzteseix–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik