Játékossors: „Nagyon jó ember volt” – Bárfy Antal Puskás Ferencről

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.04.03. 10:50
null
Bárfy Antal jóban volt Puskás Ferenccel (Fotó: Puskás Intézet)
Puskás Ferenc születésének 95. évfordulóján (április 1.) volt csapattársa, Bárfy Antal mesélt a legendás labdarúgóról a Puskás Intézetnek. A kétszeres magyar bajnok játékos szerint Puskás minden körülmény között megmaradt szerény, kedves embernek.


Bárfy Antal a Budapest Honvédnál ismerte meg Puskás Ferencet, aki gratulált a bemutatkozó mérkőzéséhez a klubban.

„Na, ez érdekes történet. 1948 decemberében még gimnáziumba jártam. Vasárnap lévén templomba készültem, amikor váratlanul megjelent nálunk Puskás Ferenc kis rajongója, Popej. A fiút Feri bácsi, Puskás Ferenc édesapja küldte értem. Ő volt akkor a Kispest vezetőedzője. Kiderült, hogy Öcsi nem tudott játszani aznap, ezért helyette rakott be a csapatba. Nagyon megörültem, izgalmamban elfelejtettem megkérdezni, hogy miért nem játszott akkor Puskás, s ezt máig nem tudom. Remekül ment a futball a MATEOSZ ellen, két gólt szereztem, és 5:1-re nyertünk. A meccs után Puskás Ferenc gratulált a teljesítményemhez. A későbbi esztendőkben még többször játszottunk együtt a Budapesti Honvédban”
– mondta el Bárfy Antal.

Bárfy elárulta, nem voltak a legjobb barátok Puskás Ferenccel, de jóban voltak.

„Puskás Ferenc nagyon jó ember, remek csapattárs és nagyszerű csapatkapitány volt. Minden csapattársa csodálva hallgatta, neki köszönhetően kitűnő volt nálunk az öltözői hangulat.”

A Budapesti Honvéddal és a Vasassal is bajnoki címet nyerő Bárfy Antal elmesélt egy történetet arról, amikor 1991-ben együtt mentek haza villamossal Puskás Ferenccel.

„Beszélgettünk a régi dolgokról, közben egy kisfiú nagyon izgatottan bámulta Puskást, de nem merte megszólítani. Ekkor Öcsi felállt, odament fiúhoz, és adott neki autogramot. Lehet, hogy elmondva nem olyan hatalmas történet, de ebből is látszik, hogy Puskás Ferenc, a legnagyobb magyar labdarúgó, minden körülmény között megmaradt szerény, kedves embernek.”

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik