nemzetisport.hu 2016.09.09 11:22 Frissítve: 2016.09.09 11:41

Horvátország: „Szégyelljék magukat!” – két játékost kitettek a csapatból

A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő NK Istra vezetősége kitette az első csapat keretéből két fiatal játékosát, David Barisicot és Viktor Maricot, mert a Dinamo Zagreb elleni bajnoki mérkőzést a fővárosi csapat szurkolóinak körében tekintették meg.

 

A 19 esztendős Barisic elismerte, hogy hibázott, a büntetést azonban túlzónak tartja.

„Gyerekkorom óta Dinamo-szurkoló vagyok, ám a klubom túlreagálta az esetet. Ha a Dinamónak szurkolsz, akkor természetesen csatlakozol a zágrábi szurkolókhoz és drukkolsz a csapatnak, de nem volt bennünk rossz szándék” – mondta Barisic a Sportske Novostinak.

„Lehet, hogy hibáztunk, de nem igazságos, hogy ezért kidobtak minket az első csapat keretéből. A vezetőségtől miért nem kérdezi meg senki, hogy mi folyik a klubnál, ha a játékosok négy-öt hónapja nem kaptak fizetést?” – tette fel a költői kérdést a futballista.

Maric amióta az eszét tudja, az Istrának szurkol, ezért nagyon bántják a történtek.

„Nem akartuk megsérteni a klubot. Csak azért mentünk a Dinamo-szurkolók közé, mert kíváncsiak voltunk. Abban a helyzetben egyszerűen nem gondolkodtunk. Sajnálom, ha megbántottuk az Istra-drukkereket, elfogadjuk a büntetést” – búslakodott Maric.

„Szégyelljék magukat! Befogadtuk őket, segítettünk nekik a beilleszkedésben, és így hálálják meg” – mondta feldúltan Goran Roce, az Istra csapatkapitánya.

Az augusztus 28-án lejátszott mérkőzés egyébként a vendég Dinamo 2–1-es sikerét hozta. A pulai együttes az első hét forduló során nyeretlen maradt, jelenleg a kilencedik helyen áll a tízcsapatos bajnokságban.

2021.10.28 14:01:10

Minden más foci BERTA MIHÁLY

Az együtt a legtöbb válogatottbeli szereplésig jutó apa-fiú párosok a labdarúgás világából.

2021.10.27 11:02:35

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

Nemrég Edmundo beszélt arról a napról, amelyre úgy emlékszik, mintha tegnap történt volna.

2021.10.26 23:29:18

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Egész pályafutásom során a tanulási iránti vágy segített rajtam a legtöbbet.« Ahogyan Cristiano Ronaldo vagy Robert Lewandowski, Mohamed Szalah is felmérte, miben, milyen sorrendben kell előrelépnie, és haladt becsülettel.

2021.10.25 16:01:57

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Továbbra sem megy a sepsiszentgyörgyieknek, de egy nagyon furcsa gól is kellett a CFR-sikerhez.

2021.10.24 15:19:40

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely), RÁCZ PÉTER (percről percre)

Hahn János büntetőt hibázott, de Andzouana góljával győzött a Dunaszerdahely.