Horvátország: „Szégyelljék magukat!” – két játékost kitettek a csapatból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.09. 11:22
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő NK Istra vezetősége kitette az első csapat keretéből két fiatal játékosát, David Barisicot és Viktor Maricot, mert a Dinamo Zagreb elleni bajnoki mérkőzést a fővárosi csapat szurkolóinak körében tekintették meg.



A 19 esztendős Barisic elismerte, hogy hibázott, a büntetést azonban túlzónak tartja.

„Gyerekkorom óta Dinamo-szurkoló vagyok, ám a klubom túlreagálta az esetet. Ha a Dinamónak szurkolsz, akkor természetesen csatlakozol a zágrábi szurkolókhoz és drukkolsz a csapatnak, de nem volt bennünk rossz szándék” – mondta Barisic a Sportske Novostinak.

„Lehet, hogy hibáztunk, de nem igazságos, hogy ezért kidobtak minket az első csapat keretéből. A vezetőségtől miért nem kérdezi meg senki, hogy mi folyik a klubnál, ha a játékosok négy-öt hónapja nem kaptak fizetést?” – tette fel a költői kérdést a futballista.

Maric amióta az eszét tudja, az Istrának szurkol, ezért nagyon bántják a történtek.

„Nem akartuk megsérteni a klubot. Csak azért mentünk a Dinamo-szurkolók közé, mert kíváncsiak voltunk. Abban a helyzetben egyszerűen nem gondolkodtunk. Sajnálom, ha megbántottuk az Istra-drukkereket, elfogadjuk a büntetést” – búslakodott Maric.

„Szégyelljék magukat! Befogadtuk őket, segítettünk nekik a beilleszkedésben, és így hálálják meg” – mondta feldúltan Goran Roce, az Istra csapatkapitánya.

Az augusztus 28-án lejátszott mérkőzés egyébként a vendég Dinamo 2–1-es sikerét hozta. A pulai együttes az első hét forduló során nyeretlen maradt, jelenleg a kilencedik helyen áll a tízcsapatos bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik