K. Zs. 2020.06.27 17:45 Frissítve: 2020.06.27 18:20

Hollandia: Robben egy év kihagyás után visszatér – ifjúkori klubjába igazolt!

Szenzációs hírt közölt a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában (Eredivisie) szereplő Groningen szombat délután a hivatalos honlapján: a visszavonulását tavaly bejelentő Arjen Robben újra aktivizálja magát, és a következő idényben a groningeniek sorait erősíti.

A Groningen hivatalos holnapja a bejelentéskor (Forrás: fcgronignen.nl)

 

Arjen Robben tavaly július 4-én, a Bayern München labdarúgójaként jelentette be visszavonulását, de most úgy döntött: ifjúkori csapata kedvéért újra csatasorba áll.

„Ismét szeretnék profi labdarúgó lenni, méghozzá a Groningen játékosaként – kommentálta a bejelentést Arjen Robben. – Egy ideje már kacérkodtam a gondolattal, és szép lassan a küldetésemmé vált. Dolgozom a visszatérésen, és bár nem tudom, mikorra leszek játékra kész állapotban, arra sincs garancia, hogy működni fog a dolog, de az eltökéltségemen nem fog múlni. Kemény fizikai kihívás lesz, és ha minden a terveimnek megfelelően alakul, a csapat első közös edzésén már ott leszek.”

Robben a groningeniek utánpótlásában érett profi labdarúgóvá, náluk mutatkozott be a holland élvonalban, majd 2002-ben a PSV-be igazolt. A Chelsea-n és a Real Madridon át vezetett az útja a Bayernbe, amelyben tíz év alatt nyolcszor német bajnok lett.

„Tizenkét évesen lettem a Groningen labdarúgója, tizenhat évesen itt mutatkoztam be az élvonalban a Feyenoord ellen – beszélt Robben a kötődéséről. – Csodálatos tizennyolc évet töltöttem távol, és most a (koronavírus-járvány miatti) válság kellős közepén tértem haza. Örömmel láttam, milyen sokan igyekeznek segíteni a klubnak, amelyre szintén negatív hatással van a válság, és azon gondolkodtam, mivel szállhatnék be én is. Az utóbbi hetekben sokat beszélgettem a vezetőkkel, és nem tagadom, nagy hatást gyakorolt rám a szurkolók üzenete is: Arjen, hallgass a szívedre!”

Robben januárban volt 36 éves, a holland válogatottban 96 mérkőzésen 37 gólt szerzett.

A Groningen a 9. helyen állt a holland bajnokság koronavírus-járvány miatti megszakadásakor.


 

2021.03.02 21:36:29

Minden más foci KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Feltekintett az égre, talán mondott is egy rövid fohászt a futballszurkolók magasságosához, majd körbepillantva a zsibongó stadionon széles mosollyal az arcán nyugtázta: már megint otthon van.

2021.03.01 23:39:32

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tévedésre joga senkinek sincs, mutassanak nekem egyetlenegy olyan jogszabályt, amely rögzít ilyesmit! Ha létezne, az olyan kivételezés lenne, amilyet nem követelhet magának ember nyilvánosan – a sportban, a futballban különösen nem.

2021.03.01 06:37:49

Minden más foci BOBORY BALÁZS

„Szezononként legalább három-négy itt nevelkedő srác lesz első osztályú játékos. Ez jó arány.”

2021.02.28 10:38:29

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Megtört a szentgyörgyiek hat mérkőzés óta tartó döntetlensorozata, kettő egyre nyertek Vasvariék.