Hollandia: Louis van Gaal prosztatarákkal küzd

Vágólapra másolva!
2022.04.04. 00:40
null
Louis van Gaal súlyos beteg (Fotó: Getty Images)
A holland válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal egy tévés talkshowban elárulta: a prosztatarák egy igen agresszív formájával küzd. A szakember elárulta, eddig 25 alkalommal járt kórházi kezelésen, mindannyiszor teljes titokban.

A prosztatarák rosszindulatú és agresszív változata ellen küzdő Van Gaal elárulta, a kezelésekre rendre éjszaka került sor a kórházban – még a válogatott összetartások ideje alatt is –, mert ezzel sem akarta a játékosait befolyásolni.

„A játékosaim, a stábtagok nem tudtak a betegségemről – eddig. Az igazság az, hogy az embert nem a prosztatarák öli meg, legalábbis az esetek kilencven százalékában nem. Általában más, egyébként nem halálos betegség végez az emberrel, ami a legyengült immunrendszert megtámadja. Engem egy elég agresszív daganatos betegség kapott el, már huszonöt kezelésen estem át, szóval nagyon komolyan oda kell figyelnem, hogyan szervezem az életem” – idézte a holland De Telegraaf a 70 éves szakembert.

A tréner azt is elárulta, hogy a családja és közeli barátai tudtak a betegségéről, de hogy ez ilyen sokáig titokban maradhatott, az „nagyon sokat elárul” a környezetéről, amit jó dolognak tart. Noha Van Gaal elmondta, hogy a betegségétől függetlenül ott lesz Hollandia szövetségi kapitányaként az év végi katari világbajnokságon, a lap szerint ezt azért nem lehet biztosra venni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik