Gyász: Luka Modric is elbúcsúzott Zlatko Kranjcartól

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.01. 18:58
null
Modric (balra) első válogatott meccsei egyikén készül csereként pályára lépni (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, hétfőn elhunyt Zlatko Kranjcar, a Dinamo Zagreb, illetve a Rapid Wien korábbi kiválósága, aki amellett, hogy játékosként a jugoszláv és a horvát válogatottban futballozott, később szövetségi kapitányként irányította a horvát nemzeti tizenegyet is.

Zlatko Kranjcar napra pontosan 15 évvel a saját halála előtt, 2006. március elsején küldte először pályára a horvát válogatottban a későbbi aranylabdás Luka Modricot. A 15 évvel ezelőtti napon a „Vatreni” Argentínával játszott a 2006-os világbajnokságra készülődvén – Svájcban –, s a találkozón Modric debütálása mellett még egy mára futballtörténelmivé nemesülő eseményt jegyezhettünk fel: bizonyos Lionel Messi megszerezte első találatát az argentin válogatott színeiben. A találkozót egyébként 3–2-re a horvátok nyerték meg.

Luka Modric, a Real Madrid 35 esztendős középpályása, egyben a spanyol klubbal négyszeres BL-győztes labdarúgó néhány órával ezelőtt Instagram-oldalán is elköszönt korábbi szövetségi kapitányától: „Egy igazi úr és egy nagybetűs ember távozott közülünk. Nyugodj békében, mester!" – írta a 2018-as Aranylabda gazdája.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik