K. T. I. 2020.10.19 13:18 Frissítve: 2020.10.19 19:48

Görögország: Bölöni László a Panathinaikosz új edzője – hivatalos

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi információi: a Panathinaikosz bejelentette, hogy a klubvezetés egyezségre jutott Bölöni Lászlóval, így a legutóbb Belgiumban dolgozó szakember lesz a görög csapat vezetőedzője.

Bölöni László lett a Panathinaikosz új vezetőedzője (Fotó: Szabó Miklós, archív)

Bölöni László a tavaszi szezon után távozott a Royal Antwerptől, majd augusztusban aláírt a szintén belga Genthez, amellyel néhány mérkőzés után szakítottak – azaz szabadon igazolható volt.

A pao.gr, azaz a Pana hivatalos honlapján megjelentek szerint a szakvezető a hétfő délutáni edzésen mutatkozik be a csapatnak. Kedden pedig külön sajtótájékoztatón mutatják majd be. Ezt követően Bölöni karrierjének legfőbb állomásait veszi sorra.

A helyi gazzetta.gr annyival egészíti ki a hivatalos bejelentést, hogy a két fél között másfél évre szóló megállapodás született. Mindez egybevág az Erdélyben született tréner Nemzeti Sportnak adott pénteki nyilatkozatával.

„Másfél évre szól a szerződés – mondta akkori megkeresésünkre Bölöni. – S valóban nem egy nap alatt jött össze a megállapodás, ugyanis a helyzet nem tette lehetővé a személyes találkozásokat. Az elmúlt hetet Budapesten töltöttem, a fővárosban élő édesanyám és a Hernádon praktizáló fogorvos bátyám között ingázva intéztem a személyes ügyeket, közben folyt az egyeztetés. Abban maradtam az elnökkel, hogy miután elintéztem a személyes dolgaimat, hétfőn veszem át a csapatot. A tulajdonos vázolta elképzeléseit, azt szeretné, ha a klub csapata az őt megillető helyet töltené be a görög labdarúgásban, így tehát tisztában vagyok vele, mire vállalkoztam s mik az elvárások. Természetesen lehetetlen egy csapásra megváltoztatni a dolgokat, egyrészt mert nem vagyok mágus, másrészt pedig a munkában hiszek, nem pedig a hókuszpókuszban. Sok munka vár rám és a csapatra, s aztán majd az eredmények igazolják, hogy jó útra tért-e a Panathinaikosz.”

Bölöni Forner Miklós (1928–1929), Künsztler József (1929–1934), Guttmann Béla (1967–1968) és Puskás Ferenc (1970–1974) után a Panathinaikosz ötödik magyar vezetőedzője lett.

Bölöni korábban már dolgozott a görög élvonalban, a PAOK Szaloniki vezetőedzője volt (2011–12).

A Panathinaikosz múlt héten vált meg korábbi spanyol trénerétől, Dani Poyatostól, akit ugyan júliusban neveztek ki, ám csupán három tétmérkőzésen irányíthatta a zöld-fehér együttest a menesztése előtt. 

A Pana holnapján fotó mutatja, hogy Bölöni László hétfőn már munkába is állt

 

2020.12.05 13:10:14

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A hagyományoknak megfelelően kezdett a Botosani Sepsiszentgyörgyön, de miután két góllal vezetett...

2020.12.05 08:15:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hajdú B. István és Berkesi Judit beszélget a magyar foci aktuális témáiról. (x)

2020.12.04 21:25:07

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Ember volt Maradona, gyarló lélek, aki sorsával a futballt a maga összetettségében megismételhetetlen töménységgel mutatta meg, a pályán az öröm és e játék csodájának emlékezetét hagyta reánk.

2020.12.03 21:51:48

Minden más foci PIRCS ANIKÓ

„Mindig ki kell valamit találni, amivel ösztönözni tudjuk a fiatalokat” – véli a korábbi kapitány.

2020.12.02 15:30:02

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A kilencmérkőzéses nyeretlenségi szériáját megszakító szeredi csapat 37-szer szabálytalankodott.