Freestyle: Svájcba költözött a világhírű magyar futballista

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 10:29
null
Svájcba költözött Szász Kitti (Fotó: Red Bull Content Pool)
Szász Kitti nem sokkal azután, hogy harmadik helyezést ért el a Red Bull Street Style 2020-as kiírásában, Svájcba költözött. A freestyler már a helyi sporttársakkal is megismerkedett, és az új trükkök felfedezése mellett arra is ad időt magának, hogy túrázva ismerje meg a környéket – olvasható a Red Bull tájékoztatásában.

 

A freestyler párja kapott egy munkalehetőséget Zürichben, és hamar meghozták együtt a döntést, költöznek.

„Én ebből a szempontból rugalmas vagyok, hiszen freestyle-ozom. Mivel így a munka miatt nem voltam Magyarországhoz kötve, úgy döntöttünk: kipróbáljuk itt ezt az egy évet, aztán meglátjuk, hogy tetszik” – fejtette ki Szász Kitti az új élethelyzet kapcsán.

Mivel most nincsenek nemzetközi fellépései, és így kevésbé tudja magát elfoglalni, a honvágy néha beférkőzik a napjaiba.

„Az edzések folynak természetesen, de már nagyon hiányzik, hogy közönség előtt szerepelhessek, trükközhessek. Zürich egyébként nagyon tetszik, sokat túrázunk, másra most nem is nagyon van lehetőség– árulta el a sportoló, aki azt is elmondta, hol edz jelenleg a budapesti garázs helyett. –Olyan lakásba költöztünk, ahol nincs mosógép, hanem egy közös mosóhelységbe járunk. Mellette pedig van egy nagy terület, ahol pont elférek, és a zaj sem szűrődik át sehova. A belmagasság nem a legideálisabb, de teljesen jó átmeneti megoldás.

A helyi freestyle-közösségnek van egy kis online csoportja, ahová rögtön az első héten bejelentkezett, és bár tudták már, hogy érkezik, sokan azt hitték, csak egy szimpla pletyka a hír.

„Találkozó vagy verseny sajnos most nincs velük, egyelőre csak online folyik a kapcsolattartás. Kettejükkel volt alkalmam találkozni még a szigorítások előtt, edzettünk egyet közösen. Nagyon várom már, hogy a többiekkel is találkozhassak.”

Bár mostanában lazább edzéseket tart, jelenleg arra is van ideje, hogy új trükköket tanuljon. A tavalyi Red Bull Street Style világbajnokság után még vegyes érzések kavarogtak benne, de ma már azt mondja, megnyugtató, hogy még harmadik tudott lenni egy ilyen megméretésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik