Aranylabda: Kanté megérdemelné a díjat – Pogba

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.05. 17:02
null
Pogba szerint Kantét illeti az idei Aranylabda (Fotó: Getty Images)
A Manchester United labdarúgócsapatának francia középpályása, Paul Pogba úgy véli, hogy a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő N'Golo Kantének kellene kapnia az Aranylabdát – olvasható a Sport Bible oldalán.

 

N'Golo Kanté nem akármilyen teljesítményt nyújtott a 2021-es BL-döntőben – a francia középpályás szokásához híven mindenhol ott volt a pályán, szinte egyáltalán nem lehetett rajta átmenni, így bezsebelte a mérkőzés legjobbjának járó díjat.

Az elmúlt 13 évben – pontosabban 2008 óta – szinte csak Cristiano Ronaldo Lionel Messi jöhetett szóba az Aranylabda kapcsán. Csupán egyszer fordult elő, hogy nem a két klasszis valamelyike kapta meg a díjat, 2018-ban a Real Madrid horvát játékosának, Luka Modricnak adták oda.

A Manchester United francia középpályása, Paul Pogba szerint válogatottbeli csapattársa abszolút megérdemelné az Aranylabdát.

„Sokat beszélünk mostanában Kanté remek játékáról, de valójában mindig kiemelkedő volt” – mondta Pogba.

„Az elődöntőben sem Cristiano Ronaldo, sem Lionel Messi nem volt ott. Már korábban is mondtam, ha a Chelsea megnyeri a Bajnokok Ligáját, akkor Kanténak kellene adni az Aranylabdát. Teljesen megérdemelt lenne” – tette hozzá Paul Pogba.

Kanténak a 2021-es nyári Európa-bajnokságon még lesz lehetősége bizonyítania, hogy ő jelenleg a világ legjobb futballistája. Igaz, ehhez azért lesz egy-két szava minden bizonnyal a Bayern München gólvágójának, Robert Lewandowskinak is, aki Gerd Müller 40 gólos rekordját döntötte meg a Bundesligában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik