Kalmár csereként beállva gólt lőtt, de a végén egyenlítettek a szakolcaiak

Vágólapra másolva!
2022.09.10. 18:00
null
Fotó: Lelkes Ernő
Ugyan Kalmár Zsolt a jubileumi, 100. szlovák bajnoki meccsén gólt szerzett, de a Dunaszerdahely az utolsó percben elvesztette a győzelmét. Így Szakolcán a Fortuna liga 10. fordulójában az 1–1 után csak egy pontot szerzett a DAC.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
10. FORDULÓ
Skalica–Dunaszerdahely 1–1 (0–0)
Szakolca, Szakolcai Városi Stadion, 2405 néző. Vezette: Smolák
Skalica:
Junas – Cögley (Václav, 84.), Blazek, Podhorin, Cernek (Hurtado, 89.) – Martin Nagy, Holly (Potoma, 69.), Fábry (D. Baumgartner, 69.) – Vlasko, Hasa (Sebeta, 84.), Yao. Vezetőedző: Juraj Jarábek
DAC: Petrás – Alex Pinto, Brunetti, Muhamedbegovics, Andzouana – Veselovsky (Kalmár Zs., 74.), Fazlagics, Kácer – Blackman (Szánthó, 74.), Krsztovics (Nicolaescu, 90+1.), Ramadan (Gavrics, 61.). Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző:
D. Baumgartner (90.), ill. Kalmár Zs. (83.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A múltheti Nagymihály elleni találkozóhoz képest Szakolcán a DAC összeállításából hiányzott Kalmár Zsolt és Szánthó Regő, helyettük Cesar Blackman és Enis Fazlagics játszottak.

Mint várható volt, DAC-mezőnyfölény jellemezte a találkozó első perceit. A vendégek járatták a labdát, de csak nagyon nehezen jutottak át a hazai szilárd védelmen.

Először negyedóra játék után veszélyeztettek, ekkor Nikola Krsztovics több emberen megpattanó lövése a kapufát találta el. Ezután Kácer próbálkozását fogta a hazai portás, majd a másik oldalon az ex-DAC-os Andrej Fábry küldött két erős lövést a vendégek kapujára.

Az egyiket fogta Samo Petras a másik mellé ment. Fél óra játék után egy gyors ellenakció után Ammar Ramadán a labdát csak az oldalhálóba küldte. Ezután a játékvezető lefájhatta volna az első félidőt. Rengeteg pontatlanság, csak elképzelés nélküli játszadozás.

A második félidő egy nagy hazai helyzettel kezdődött, Jan Vlasko próbálkozása a felső lécet súrolva hagyta el a pályát. ,,Gólt kéne rúgni,” kiabálták a vendégszurkolók, de a dunaszerdahelyiek továbbra is gyengén muzsikáltak.

Egy óra játék után pályára lépett a Fradiból érkező Zseljko Gavrics is, de ő sem tudott változtatni a játék képén. A 70. percben csak Petrás kapusnak köszönhetően nem szerzett gólt a Szakolca, Hasa közeli fejesét hárította bravúrral.

Ezután Gula mester pályára küldte Kalmárt és Szánthót. A dunaszerdahelyi csapatkapitány számára a mai találkozó a 100. bajnoki meccse a szlovák élvonalban. Góllal ünnepelte meg ezt a jubileumot, amikor a 83. percben egy lecsorgó labdát vágott a kapuba. Az utolsó percben azonban a hazaiak Baumgartner révén egyenlítettek. 1–1

 

PERCRŐL PERCRE


90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+1. perc Krsztovics le Ion Nicolaescu be.

90. perc Meg is van sajnos a látszatja, EGYENLÍTENEK A HAZAIAK! Nagy passzolt Yaónak, aki pár jó csellel hozta magát helyzetbe, ahonnan DENIS BAUMGARTNER elé passzolt, aki nem hagyta ki a ziccert: 1–1!

85. perc Nagy hazai mezőnyfölény.

A mai Kalmár 100. szlovákiai bajnokija.

Krsztovics nem érte el a beadást, amely egy hazai bekkről a lehető legjobb helyre csorgott.

83. PERC EZ MÁR BENT VAN, VEZET A DAC! Andzouana beadása után a labda KALMÁR ZSOLT elé pattan, a magyar középpályás meg tíz méterről jobbal a kapuba közepébe lő.

80. perc YAO! Lő két védő közül a kapu mellé.

77. perc Yao az ötös előteréből a kapu mellé lövi a Petrás által eléütött labdát.

75. perc Szánthó emel a hazai kapu elé egy szabadrúgást, Pinto fejese azonban elhal a hazai kapus, Junás keze között.

74. perc Kalmár Zsolt be, Veselovsky le. Szánthó Regő be, Blackman le.

70. perc Helyzet! Cögley beadása után Hasa közeli fejesét óriási bravúrral védte Petrás kapus!

Fotók: Lelkes Ernő
Fotók: Lelkes Ernő



65. perc Enisz Fazlagicsnak sárga lap belemenésért.

A hivatalos nézőszám: 2405.

65. perc Blackman a bal oldalról betör a 16-oson belülre, de szerelik, majd Fábry lő jobbal a 16-os elől a jobb alsó mellé.

61. perc Zseljko Gavrics be, Ramadan le. Exfradisták egymás között.

59. perc Cögley megy el a jobb szélen, jobbal középre ad, érkezik Hasa... de a kapu mellé fejel.

Vlasko egykori felcsúti, ott 9 meccsen 5 kanadai pontig jutott, 418 játékperc alatt.

54. perc Yao remekült tálal Vlasko elé, aki 10 méterről fölé lő, de a labda súrolta a felső lécet!

51. perc Nagy jobb oldali szögletét kifejeli az ötösről Brunetti. Előtte éppen ő lépett bele Yao ballábas, 16-oson belüli lövésébe.

50. perc Blackman rosszul veszi le az ötös előterében Veszelovsky bal oldali beadását, pedig ziccerbe került volna.

47. perc Yao középtávoli lövése kapuscsemege.

47. perc Kácernek odalép a 16-oson belül, Blackman passza után Cernek!

46. PERC FOLYTATJUK!

Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő
Fotó: Lelkes Ernő

Egy kis örökmérleg: 3 meccs, 1-1 sikerrel, 4-4 rúgott góllal.

E párharc legjobb góllövője:
Erik Pacinda 3

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Fazlagic megy hátra jókor, és véget vet egy Yao, Cernek akciónak a 16-oson belül.

41. perc Kácer szereli a veszélyesen meginduló Hollyt, majd két vendégszöglet jön. Az első rossz... a második is.

39. perc Alex Pinto felrúgja Yaót, sárga lap neki is.

36. perc Mário Holly odalép Muhamedbegovicnak, sárga lap és ápolás.

33. perc Mezőnyharc, hazai fölénnyel.

Martin Nagy 2017-től egy idényt a Győrben játszott.

29. perc Veselovsky jobblábas beadása kapuscsemege, majd egy gyors vendégakció után Krsztovics balra teszi a labdát, de Ramadan 10-rol csak az oldalhálót találja el!

23. perc Az előbb Fábryról pattant elé a labda, most a hazai karmester passzol... Nagy meg kissé jobbról a hosszú sarok mellé lő.

22. perc Nagy középtávoli, jobblábas, lapos lövését fogja a jobb sarok előtt vetődve Petrás.

22. perc Az első hazai próbalkozas, az exszerdahelyu Fábry 18-méteres próbálkozását kiüti Petrás.

18. perc Kácer próbál szerencsét 20-ról, de fogja a labdát Junas. Előtte Krsztovics passzát blokkolta Nagy.

16. perc Muhamedovic bátor becsúszással menti a 16-oson belül Hasát... tovább!

15. perc KAPUFA! Veselovsky passzát a kapufára vágja Krsztovics némi kavarodás után, nyolc méterről. Több emberen is irányt változtatott a labda, majd a bal oldali kapufáról kifelé pattant a labda.

12. perc Fazlagic távolija távolról sem jó.

10. perc Blazek és Ramadan összecsap, de nincs 11-es.

Krsztovics: a Crvena zvezdától tavaly 400 ezer euróért vett támadó 15 meccsen 11 gólnál jár az idényben.

9. perc Krsztovics pár jó csel után éles szögből a kapusba lő.

5. perc Holly beadását elcsípi az érkező Fábry elől Petrás kapus. Veszelinov Dániel ma is kispados.

Egyelőre a DAC a kezdemenyezőbb, de helyzete nincs.

Yao elefántcsontparti, balszélső.

2. perc Krsztovicsot szereli a 16-oson belül a visszafutó Yao, Pinto jobb oldali beadását meg elfejeli Krsztovics elől Podhorín.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Felhős idő, 20 Celsius-fok, jelentik a helyszínről.

Fotók: Duducz Tibor

 

 

A DAC-ot irányító Adrián Gula vezetőedző munkáját segítő Borbély Balázs az elmúlt években a Ferencvárosnál dolgozott, ő ezt mondta Zseljko Gavricsról: „Fiatal, tehetséges és gyors játékos, nagyszerűen cselez, profi mentalitás jellemzi. A Ferencváros második csapatánál néhány meccsen irányítottam őt is, mindig örömmel futballozott.”

A 21 esztendős futballista a klubhonlapnak nyilatkozva hangsúlyozta: mindent megtesz, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítse együttesét.

Zseljko Gavrics gólokkal és gólpaszszokkal igyekszik kitűnni a dunaszerdahelyi együttesben. ÚJABB JÁTÉKOS ÉRKEZETT a DAC-hoz a Ferencvárostól: Szánthó Regő és Ammar Ramadan után Zseljko Gavrics. Ahogyan arról lapunk már beszámolt, a szerb támadó az idény végéig kölcsönben szerepel a dunaszerdahelyieknél, a Transfermarkt szerint 1.5 millió a piaci értéke, a szlovák élvonal játékosainak értéklistáján ezzel az ötödik helyen áll.

A mai mérkőzést Magyarországról nem lehet követni, a közvetítésünkben sokat támaszkodunk a DAC és a Parameter oldalakra.

A Ladomérmindszent a 90. percben szerzett még egy gólt, de a DAC így is simán továbbjutott, legközelebbi ellenfele a harmadosztályú TJ Braník Kalinovo (Kálnó) lesz.

Ahogyan várható volt, a mérkőzést a vendégek uralták. A hazai kapus, Vladimír Cíz sorra mutatta be a bravúrokat, ám a 28. percben Mateus Brunetti fejjel bevette kapuját. A 700 néző előtt játszott találkozón az 58. percben Ammar Ramadan növelte a DAC előnyét. Nem sokkal később szépítettek a hazaiak, majd a kapufát is eltalálták, ám épp e hatalmas kimaradt lehetőség után kapták a harmadikat Yhoan Andzouana révén, aki a hajrában újabb gólt szerzett.

A DAC 4–2-re nyert a helyi ötödosztályban szereplő FK Filio Ladomerská Vieska (Ladomérmindszent) vendégeként a labdarúgó Szlovák Kupa 2. fordulójában.

„Vitális Milán neve nem ismeretlen a szurkolóink körében” – írja a DAC, mivel a középpályást már láthatták a Ferencváros és a Slovan Bratislava elleni felkészülési mérkőzések során, továbbá többször is bekapcsolódhatott az A-csapat edzéseibe.

 

A DAC hároméves szerződést kötött az ETO FC Győr középpályásával, Vitális Milánnal, aki a mostani idényt még a Rába-partiaknál tölti – olvasható a dac1904.sk-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik