Fortuna Liga: Kalmár Zsolt a legértékesebb játékos

Vágólapra másolva!
2020.12.30. 09:01
null
Kalmár Zsolt a szlovák élvonal sztárjai közé küzdötte fel magát (Fotó: Török Attila)
Kalmár Zsolt becsült piaci értéke 300 ezer euróval emelkedett, így ebben a DAC 24-szeres válogatott középpályása lett a Fortuna Liga éllovasa.

A Transfermarkt szakportál karácsony után frissítette az adatokat. Ez alapján a Fortuna Ligában még mindig a pozsonyi Slovannak van a legértékesebb csapata (12.8 millió euró), de a nyári adathoz képest ez 800 ezer euróval alacsonyabb becsült érték. A DAC-játékosok összértéke 10.2 millió euró, ez ugyanakkor 850 ezerrel magasabb a korábbinál.

A dunaszerdahelyi játékosok közül a legnagyobb értéknövekedés Kalmár Zsolt nevéhez fűződik. Várható volt, hisz a magyar futballista a Fortuna Liga legjobb játékosa. A csapatkapitánynak július óta 300 ezer euróval emelkedett a piaci értéke, amely jelenleg 1.2 millió euró – vagyis Kalmár Zsolt a liga legértékesebb labdarúgója.

Honfitársunk 2014 nyarán került Lipcsébe, ekkor 800 ezer euró volt az értéke. Mivel nem játszott rendszeresen, 2017-ben – amikor kölcsönbe érkezett a DAC-ba – „csak” 500 ezer euróra becsülte értékét a Transfermarkt. Azóta felfelé ível a pályafutása. Már nemcsak a DAC, hanem az egész szlovák élvonal legjobb játékosa, s fontos szerepet tölt be a magyar válogatottban is. Három év alatt 700 ezer euróval emelkedett az értéke, a jelenlegi a legmagasabb eddigi pályafutása során.

A Fortuna Liga legértékesebb játékosainak rangsorában az első tizenkettőben 6-6 DAC-, illetve Slovan-játékos van. A Transfermarkt szerint Holman Dávid (Slovan) 700 ezer eurót ér, a nyárhoz képest 150 ezerrel növekedett az értéke. Ugyanennyivel gyarapodott Schäfer Andrásé (DAC) is, ez jelenleg 550 ezer euró. Ugyanakkor Vida Máté értéke csökkent (600 ezer euró), mivel az ősszel sérülés miatt nem játszott.

A FORTUNA LIGA LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOSAI
1. Kalmár Zsolt (DAC) 1.2 millió euró
2. Andrija Balic (horvát, DAC) 1 millió euró
Dominik Greif (szlovák, Slovan) 1 millió euró
4. Moha (marokkói, Slovan) 900 ezer euró

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik