Fortuna Liga: Hahn János szerint ebben változott a DAC Janeiróval

DUDUCZ TIBOR (Trencsén)DUDUCZ TIBOR (Trencsén)
Vágólapra másolva!
2021.11.28. 10:52
null
Hahn János (jobbra) szerint jó úton járnak (Fotó: Lelkes Ernő)
A Kisvárdáról érkező portugál Joao Janeiro a második meccsen ült a DAC kispadján, és a csapat a Fortuna Ligában másodszor győzött vele – kapott gól nélkül. Szombaton Trencsénben (1–0) gyűjtötte be a három pontot, és már csak rosszabb gólkülönbsége miatt a negyedik. A találkozó után Hahn János értékelt a Nemzeti Sportnak.

Remekül kezdett a sárga-kék együttes Csák Máté vára alatt, Balic gólja révén már a harmadik percben a hazai kapuba került a labda.

Meghatározta a meccs képét, hogy ilyen gyors gólt tudtunk szerezni. Ezután ugyan a hazaiak domináltak, de ez inkább meddő mezőnyfölény volt. Megérdemelten nyertünk, az ilyen mérkőzések a legnehezebbek. Nagyon egyben volt az egész csapat. Ha nyugodtabbak lettünk volna a labdával, akkor a végén, amikor kinyílt a hazai együttes, tudtunk volna még gólt rúgni. A legfontosabb, hogy győztünk, és nem kaptunk gólt” – mondta a Nemzeti Sportnak a találkozó után Hahn János, aki Schäfer, Kalmár és Szendrei sérülései miatt egyedüli magyarként szerepelt ezúttal.

A válogatott játékos a 80. percig volt a pályán, és kemény összecsapásai voltak a hazai hátvédekkel. „Próbáltam megtartani a labdákat, főleg így, hogy két ilyen nagy belső védő állt velem szemben. Nem volt egyszerű, de igyekeztem. Az volt a legfontosabb, hogy egyben volt a csapat, együtt küzdöttünk. A védelemben nagyon jól teljesítettünk. Nyilván vannak hibák, amelyeket még ki kell javítanunk, de úgy gondolom, hogy nagyon jó úton járunk – folytatta a 26 éves csatár, aki elmondta azt is, hogy főleg a térde miatt nem nagyon szereti a műfüvet, ám a meccsen ilyenről nem gondolkodik, hanem maximálisan a gárda érdekeire koncentrál.

A múlt heti találkozóhoz hasonlóan, Joao Janeiro Trencsénben is a középkörbe irányította a játékosokat és a stáb összes tagját a lefújás után, és pár gondolatot egyből megosztott alakulatával. „Ez is segít abban, hogy bár sok nemzetiség van az együttesünkben, sok nyelven beszélünk, mégis közelebb kerüljünk egymáshoz. Ez már a pályán is látszik. Azt gondolom, hogy az edző egy jó taktikai, illetve jó mentális erőt ad, arra tanít, hogy együtt küzdjünk a csapatért, a győzelmekért. Minden tréner hozza magával a saját filozófiáját, elképzeléseit. Janeiro mester vezetésével pörgősebbek az edzések, gyorsabban futballozunk, több labdás gyakorlat van. A portugál edző szereti, ha irányítjuk a meccset. Úgy gondolom, hogy taktikailag sokkal fegyelmezettebbek, kompaktabbak vagyunk, zártabban védekezünk, támadásban több elképzelésünk is van. Nagyon fontos, hogy mindkét meccsen nyertünk, még ha a játék nem is volt zökkenőmentes. Úgy gondolom, hogy hosszabb távon nagyon jó eredményeket fogunk elérni.”

Még három forduló van hátra a Fortuna Liga őszi szezonjából, a DAC-ra két hazai hazai ütközet vár (Pohoronie, Ruzomberok), valamint a Slovan vendége lesz. „Mindig csak a következő meccsre kell koncentrálnunk, melyet meg kell nyerni. Megmutattuk, hogyan tudunk csapatként működni. Így kell folytatnunk. Minél több pontot kell megszereznünk, hogy minél közelebb kerüljünk az élbolyhoz” – zárta Hahn János.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
16. FORDULÓ
Trencín–DAC 0–1
(Balic, 4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik